رفتار سازمانی چیست؟

مقدمه

وجود وجه اشتراک بین افراد، یکی از عوامل مهم هنگام فعالیت در یک سازمان است. افراد وابسته به یک سازمان، در محیط‌های فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی متفاوتی پرورش می‌یابند. این امر منجر به ایجاد تفاوت‌های رفتاری در آن‌ها خواهد شد و این تفاوت‌های رفتاری به نوبهٔ خود می‌تواند باعث ایجاد اختلافات و ناهماهنگی‌ها شود. رفتار سازمانی به افراد یک سازمان کمک می‌کند که وجوه اشتراک خود را تقویت کرده و با افزایش هماهنگی و همکاری به سمت اهداف سازمان قدم بردارند.
آشنایی با رفتار سازمانی
فهرست مطالب

رفتار سازمانی چیست

رفتار سازمانی علمی است که به مطالعه آکادمیک رفتار افراد و نحوه تعامل آن‌ها در محیط‌های سازمانی و گروه‌های مختلف می‌پردازد. این علم ترکیبی از روانشناسی، علوم مدیریت و علوم اجتماعی است و هدف اصلی آن بررسی رفتارهای انسانی در محیط کاری و تأثیر آن بر عملکرد و موفقیت سازمان‌ها است.

تاثیرات رفتار سازمانی در محیط کاری

رفتار سازمانی در محیط کاری، اساسی برای موفقیت و پیشرفت سازمان‌ها است و داشتن فهمی عمیق از این مفهوم می‌تواند به مدیران و کارکنان کمک زیادی برای کنترل شرایط سازمان و حرکت به سمت موفقیت کند. در ادامه به اهمیت رفتار سازمانی در محیط کاری اشاره می‌کنیم.

تاثیرات رفتار سازمانی در محیط کار

افزایش بهره‌وری مدیران و کارکنان

فهم صحیح از رفتارهای افراد و گروه‌ها در سازمان می‌تواند به بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری کمک کند. این امر شامل بهبود فرآیندهای کاری، افزایش تعهد و انگیزه کارکنان، افزایش توان مدیریتی و بهبود کیفیت خدمات است.

افزایش رضایت شغلی

کارکنان و مدیران یک سازمان به دلیل داشتن تفاوت‌های عقیدتی و تربیتی ممکن است با هم دچار تعارض شوند. رفتار سازمانی به افراد یک سازمان کمک می‌کند که بتوانند طبق قواعد مشخص و در چارچوب‌های تعیین‌شده رفتار کنند و در نتیجه با کاهش میزان تعارض بتوانند به همکاری بهتر و رضایت شغلی بیشتری دست یابند.

ایجاد خلاقیت و نوآوری

مطالعه رفتار سازمانی می‌تواند به توسعه و ارتقاء مهارت‌های مدیریتی و رهبری کمک کرده و باعث ایجاد خلاقیت و نوآوری در افراد شود. زیرا افراد یک سازمان با فهم عمیق‌تر از رفتارهای انسانی، می‌توانند بهترین راهکارها را برای مدیریت منابع و ایجاد یکپارچگی در سازمان اتخاذ کنند.

بهبود روابط کاری

فهم بهتر از از رفتارهای افراد و گروه‌ها می‌تواند به بهبود روابط کاری و همکاری در میان افراد سازمان کمک کند. رفتار سازمانی از طریق ایجاد ارتباطات مؤثر، حل اختلافات و ایجاد فضای کاری مثبت، به بهبود روابط کاری و افزایش رضایت شغلی می‌پردازد.

مدیریت تغییرات

بروز تغییرات در محیط‌های کاری امری اجتناب‌ناپذیر است. فهم رفتار افراد و نحوه تعامل با آن‌ها می‌تواند در فرآیند مدیریت تغییرات مؤثر باشد. رفتار سازمانی از طریق ایجاد توافق و هماهنگی و همچنین انعطاف‌پذیری در برابر تغییر، فرآیند مدیریت تغییرات را تسهیل می‌کند.

 

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

مدیریت بهتر

مدیرانی که درباره رفتار اعضای خود اطلاعات کافی دارند، می‌توانند بهترین روش‌ها را برای مدیریت و هدایت کارکنان خود اتخاذ کنند. این اطلاعات شامل شناخت و تحلیل انگیزه‌ها، نیازها و رفتارهای مختلف کارکنان می‌شود. ارتقای ارتباطات، تشویق برای همکاری و کار گروهی و مدیریت تغییرات، از دیگر اثرات رفتار سازمانی بر مدیریت است.

ایجاد محیط کاری مثبت

رفتار سازمانی، با جهت‌دهی به رفتارها، واکنش‌ها و نحوه تعاملات اعضای سازمان، از کارکنان گرفته تا مدیران، به ایجاد یک محیط کاری مثبت کمک بسیاری می‌کند. صمیمیت اعضا و در نتیجه افزایش همکاری و بهره‌وری، از اثرات ایجاد محیط کاری مثبت است.

انواع مدلهای رفتار سازمانی

مدل‌های رفتار سازمانی مجموعه‌ای از نظریه‌ها، رویکردها و مفاهیم هستند که برای توضیح و پیش‌بینی رفتارهای افراد و گروه‌ها در سازمان‌ها استفاده می‌شوند. این مدل‌ها معمولا براساس تحقیقات علمی و تجربی ساخته شده‌اند و به مدیران کمک می‌کنند تا بهترین روش‌ها برای مدیریت و بهینه‌سازی رفتارها در محیط کاری را پیدا کنند.

مدل مراقبتی

در مدل مراقبتی رفتار سازمانی، تمرکز اصلی بر توجه به نیاز کارکنان است. زیرا وقتی کارکنان احساس کنند که نیازشان برای سازمان مهم است، احساس رضایت بیشتری کرده و وفاداری آن‌ها به سازمان تا حد زیادی تضمین می‌شود. در مدل مراقبتی از روش‌هایی همچون امکان دورکاری، بیمه بازنشستگی، خدمات درمانی و پاداش و تشویقی استفاده می‌شود.

مدل حمایتی

مبنای رفتار سازمانی در مدل حمایتی، بر حمایت مدیران از کارکنان است. در این مدل مدیران از طریق روش‌های مختلف از جمله فرستادن اعضا به کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی، سعی در حمایت و پشتیبانی از آن‌ها داشته و کارکنان خود را برای کسب مهارت‌های جدید تشویق می‌کنند.

مدل استبدادی

مبنای رفتار سازمانی در مدل استبدادی بر قدرت و نمایش اقتدار است. در این مدل مدیران دارای انعطاف نبوده و نگاه از بالا به پایین نسبت به کارکنان خود دارند. آن‌ها کارکنان را زیردستان خود می‌دانند که باید طبق قواعد خاصی به انجام وظایف خود بپردازند. بنابراین در این مدل خبری از تشویق و حمایت نیست. کارکنان نیز معمولا از روی ترس و اجبار به انجام وظایف خود می‌پردازند. این مدل با کاهش عملکرد اعضای سازمان همراه است.

مدل مشارکتی

در مدل مشارکتی روابط بین اعضای سازمان از نوع رئیس و کارمند نیست. اعضای یک سازمان مانند تیم هستند که به رهبری یک مربی به انجام وظایف خود می‌پردازند. هدف از این مدل اشتراک قدرت و مدیریت در میان اعضای یک سازمان است. با ایجاد مشارکت، همهٔ کارکنان خود را در سود و زیاد سازمان شریک می‌دانند و همین امر باعث می‌شود که با احساس مسئولیت بیشتری به انجام کارها بپردازند.

مدل سیستمی

مدل سیستمی یکی از مدرن‌ترین و جدید‌ترین مدل‌های رفتار سازمانی است که به تفاوت‌های افراد در یک سازمان توجه دارد. هدف این مدل ایجاد تعادل بین اهداف کارکنان و اهداف سازمان است. در این مدل از طریق ایجاد حس خوش‌بینی و اعتماد در میان اعضا، می‌توان تعهد کاری آن‌ها را تا حد زیادی تأمین کرد.

مدیریت رفتار سازمانی

مدیریت رفتار سازمانی یا OBM  (Organizational behavior management)، یک تکنیک علمی یا تحلیل رفتاری است که از طریق تاکتیک‌های مدیریتی و اصول تحلیلی به ایجاد تغییر و هدایت رفتار اعضای سازمان به سمت اهداف مشخص می‌پردازد. تاریخچه مدیریت رفتار سازمانی به جنش روابط انسانی در دهه ۱۹۳۰ تا ۱۹۵۰ برمی‌گردد. مدیریت رفتار سازمانی ترکیبی از علوم مختلف مدیریت و علم روانشناسی است.

اصول رفتار سازمانی

اصول رفتار سازمانی

اصول رفتار سازمانی مجموعه‌ای از مفاهیم، اصول و الگوهایی هستند که برای توضیح و پیش‌بینی رفتارها در درون سازمان استفاده می‌شوند. این اصول براساس تحقیقات و مطالعات در زمینه رفتار سازمانی تدوین شده‌اند و به مدیران و رهبران کمک می‌کنند تا بهترین راهکارها و استراتژی‌ها را برای مدیریت منابع انسانی و بهبود عملکرد سازمانی انتخاب کنند.

تحلیل سازمانی

تحلیل سازمانی شامل مطالعه و تحلیل ساختار، فرآیندها و سیستم‌های سازمانی است. این امر به افراد کمک می‌کند تا روابط داخلی و خارجی سازمان را به خوبی درک کرده و زمینهٔ تعاملات خود با سازمان‌های دیگر را فراهم کنند.

رهبری مؤثر

رهبری مؤثر یکی از اصول اساسی رفتار سازمانی است. زیرا این امر می‌تواند تأثیر مستقیمی بر رفتار و عملکرد اعضای سازمان داشته باشد. رهبری مؤثر همچنین بر کنترل و مدیریت چالش‌های سازمان و موانع موجود نیز اثرگذار است.

فرهنگ سازمانی

فرهنگ سازمانی به معنای ایجاد ارزش‌ها، باورها، نگرش‌ها و رفتارهای مشترک در اعضای یک سازمان است. این فرهنگ سازمانی مشترک تأثیر زیادی بر نحوهٔ عملکرد اعضا و ایجاد یک محیط کاری امن و مثبت خواهد داشت.

توسعه سازمانی

توسعه سازمانی به معنای ایجاد و گسترش فرآیندها و فعالیت‌هایی است که برای بهبود عملکرد سازمان و توانمندسازی اعضای آن انجام می‌شود.

مدیریت تغییر

مدیریت تغییر به معنای مطالعه، بررسی، تحلیل و مدیریت فرآیندهای تغییر در سازمان، با هدف ایجاد تطابق و هماهنگی بین سازمان‌ و محیط خارجی و همچنین تسهیل فرآیند انطباق با تغییرات است.

 

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

اهداف رفتار سازمانی

برای بهره‌گیری از مزایای رفتار سازمانی پیش از هر چیز باید با اهداف رفتار سازمانی آشنا شویم. زیرا گاهی ممکن است رفتارها و ارزش‌های تعیین‌شده، با اهداف کلی سازمان در تضاد باشند. شناخت اهداف رفتار سازمانی به افراد کمک می‌کند که به برنامه‌ریزی درستی درباره آن بپردازند و رفتارها و تعاملات خود را با این اهداف هماهنگ کرده و به نتایج مطلوب‌تری دست یابند.

توجیه

توجیه یکی از مهم‌ترین اهداف رفتار سازمانی است. توجیه در رفتار سازمانی به معنای تبیین دلایل و منطق اهداف سازمان است. این توجیهات معمولا براساس تحلیل نیازها، محدودیت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهای داخلی و خارجی سازمان صورت می‌گیرد و به عنوان مبنایی برای تصمیم‌گیری‌ها و اجرای استراتژی‌های سازمان استفاده می‌شود. توجیه به اعضای سازمان کمک می‌کند تا به کمک «پذیرش» بتوانند به نحو بهتری به وظایف خود بپردازند.

شناخت

رفتار سازمانی خواهان رسیدن به یک شناخت جامع درباره رفتارها و تعاملات اعضای سازمان است تا بتواند میان اهداف سازمان و رفتارهای اعضا هماهنگی‌های لازم را ایجاد کند.

پیش‌بینی

پرورش ارزش‌ها، نگرش‌ها و باورهای مشترک میان اعضای یک سازمان، به مرور زمان به ایجاد واکنش‌های قابل‌ پیش‌بینی می‌انجامد. هنگامی که یک مدیر بتواند رفتار اعضای تیم خود را پیش‌بینی کند، به نحو مؤثرتری می‌تواند برنامه‌های آیندهٔ سازمان را برنامه‌ریزی و هدایت کند.

بهبود عملکرد و بازدهی

بهبود عملکرد و بازدهی، اصلی‌ترین هدف رفتار سازمانی است. افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها، افزایش سودآوری، بهبود کیفیت کالاها و خدمات، افزایش رضایت شغلی، بهبود محیط کاری و افزایش رضایت مشتریان از نتایج بهبود عملکرد سازمان‌ها و گروه‌هاست.

ابعاد رفتار سازمانی

ابعاد رفتار سازمانی به جوانب مختلف و گوناگونی از رفتارها و فعالیت‌های افراد و گروه‌ها در محیط سازمانی اشاره دارد. این ابعاد معمولا برای تحلیل و توصیف رفتارهای سازمانی استفاده می‌شوند.

بعد فردی

بعد فردی رفتار سازمانی به این معناست که شخصیت هر فرد از اعضای سازمان و رفتار او بر عملکرد سازمان اثرگذار است. بعد فردی بر ویژگی‌های فردی، نیازها، موانع و تفاوت‌های فردی افراد سازمان‌ متمرکز است.

بعد گروهی

بعد گروهی رفتار سازمانی به مطالعه روابط و ارتباطات داخلی گروه‌ها، فرهنگ‌های گروهی، تعاملات اعضا و تأثیرات اعضای سازمان بر یکدیگر می‌پردازد.

بعد سازمانی

بعد سازمانی، بررسی و مطالعه سازمان به عنوان یک کل است. بعد سازمانی بر بررسی رفتار گروه‌ها با یکدیگر، رفتار و تعامل مدیران با کارکنان و بالعکس متمرکز است.

مزایای رعایت رفتار سازمانی

رعایت رفتار سازمانی برای سازمان‌ها و گروه‌ها دارای مزایای فراوانی است و همین امر موجب اهمیت فراگیری آن شده است. در ادامه به مزایای رعایت رفتار سازمانی اشاره می‌کنیم.

افزایش کارایی

رعایت رفتارهای سازمانی موجب افزایش عملکرد و کارایی کارکنان می‌شود. زیرا این رفتارها معمولا به بهبود ارتباطات، همکاری‌ها و مدیریت زمان کمک زیادی می‌کند. با افزایش کارایی اعضا، سرعت رشد و پیشرفت سازمان نیز افزایش می‌یابد.

افزایش رضایت شغلی

فراهم‌کردن یک محیط کاری مثبت و دوستانه باعث افزایش رضایت شغلی اعضای سازمان می‌شود. این امر منجر به افزایش میزان ماندگاری افراد در سازمان شده و تعهد آن‌ها را نسبت به سازمان افزایش می‌دهد.

کاهش استرس و فشارهای روانی

رعایت رفتار سازمانی کمک می‌کند تا فضای کاری آرام و پویایی برای افراد فراهم شود. این امر به کاهش استرس و میزان فشارهای روانی منجر می‌شود.

تقویت فرهنگ سازمانی

رفتارهای سازمانی موجب تقویت فرهنگ سازمانی می‌شود که از جمله عناصر اصلی در دستیابی به اهداف سازمانی و ایجاد انگیزه‌های مشترک است.

افزایش تعاملات مثبت

رعایت رفتار سازمانی باعث بهبود تعاملات بین اعضا می‌شود. این تعاملات مثبت و سازنده می‌تواند به بهبود همکاری و روابط کاری کمک کند.

سازماندهی بهتر منابع

اجرای رفتار سازمانی منجر به بهترین استفاده از منابع سازمانی همچون زمان، نیروی انسانی و دارایی‌ها خواهد شد.

پیاده سازی رفتار سازمانی در سازمان

پیاده‌سازی رفتار سازمانی در سازمان‌ها نیازمند طی مراحل مختلفی است. به کمک این مراحل می‌توان رفتار سازمانی را به نحو صحیح و مؤثر پیاده‌سازی کرده و از مزایای آن در جهت پیشرفت عملکرد سازمان بهره‌مند شد.

تشخیص نیازها

برای شروع پیاده‌سازی رفتار سازمانی، لازم است که نیازها، مسائل و فرصت‌های موجود در سازمان شناسایی شود. این امر می‌تواند از طریق برگزاری جلسات مشارکتی با کارکنان، ارزیابی عملکردها و تحلیل محیط کاری صورت گیرد.

تدوین استراتژی و سیاست

در این مرحله براساس نیازها و چالش‌های شناسایی‌شده،‌ استراتژی‌ها و سیاست‌های مربوط به رفتار سازمانی تدوین می‌شود. این استراتژی‌ها می‌توانند شامل ایجاد فرهنگ سازمانی، ارتقاء رهبری، تقویت ارتباطات و همکاری باشد.

آموزش و اطلاع‌رسانی

برای موفقیت در پیاده‌سازی رفتار سازمانی، کارکنان باید از طریق کلاس‌ها، کارگاه‌ها و جلسات آموزشی آموزش داده شوند و با اهداف و مفاهیم مرتبط، آشنایی لازم را پیدا کنند.

تغییر فرهنگ سازمانی

یکی از چالش‌های اصلی در پیاده‌سازی رفتار سازمانی، تغییر فرهنگ سازمانی است. برای این کار، نیاز است که افراد با اصول و ارزش‌های جدید سازمان آشنا شده و نسبت به انجام رفتارهای جدید و مطلوب تشویق شوند.

ارزیابی و بازخورد

در طول مراحل پیاده‌سازی لازم است که عملکرد و پیشرفت اعضا به طور مداوم بررسی شود. ارزیابی‌های دوره‌ای و بازخوردهای مستمر از کارکنان و مدیران می‌تواند در این زمینه مفید واقع شود.

تنظیم و بهبود مستمر

رفتار سازمانی یک فرآیند پویا است و نیاز به تنظیم و بهبود مستمر دارد. با تجربه و بازخوردهای دریافتی، استراتژی‌ها و رویکردها بهبود می‌یابند تا بهترین نتایج ممکن را فراهم کنند.

 

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

فرایند گام به گام بهبود رفتار سازمانی

رفتار سازمانی یک فرآیند مداوم با نیاز به اصلاح و بهبودی است. به این معنا که به مرور زمان نیاز به اصلاح و تعیین استراتژی‌های جدید دارد. در ادامه به فرآیند گام به گام برای بهبود رفتار سازمانی اشاره می‌کنیم.

تحلیل وضعیت فعلی

گام اول در بهبود رفتار سازمانی، تحلیل و بررسی وضعیت فعلی است. در این مرحله باید عملکرد اعضا و سازمان، فرهنگ سازمانی موجود و تمام نقاط قوت و ضعف سازمان و اعضای آن شناسایی و تحلیل شوند.

تعیین اهداف واضح

براساس نتایج تحلیل، اهداف جدید تعیین شده و استراتژی‌های مربوط به دستیابی به آن نیز مشخص می‌شود. اهداف جدید باید قابل اندازه‎گیری، مشخص، قابل دستیابی و زمانبندی‌شده باشند.

تعیین نقشه راه

بعد از تحلیل وضعیت و تعیین اهداف جدید، باید نقشه راه جدیدی ترسیم کرد که با اهداف جدید مطابقت داشته باشد. این نقشه راه باید براساس پتانسیل‌های اعضا و اهداف کلی سازمان تهیه شده باشد.

پیاده‌سازی

فرآیند بعدی در بهبود رفتار سازمانی پیاده‌سازی نقشه راه است. این پیاده‌سازی می‌تواند به صورت کلی و یکپارچه و یا به صورت تدریجی اتفاق بیفتد. در این مسیر می‌توان از پتانسیل‌های نیروهای جدید نیز استفاده کرد.

عوامل موثر بر روی رفتار سازمانی

عوامل متعددی می‌تواند بر رفتار سازمانی اثر بگذارد. آشنایی با این عوامل می‌تواند تا حد زیادی از ایجاد چالش‌ها جلوگیری کرده و به افراد دید وسیع‌تری نسبت به عملکرد و فرهنگ سازمانی حاکم بر یک گروه یا سازمان دهد.

فرهنگ سازمانی

فرهنگ سازمانی که شامل ارزش‌ها، باورها، رویه‌ها و عادت‌های درون یک سازمان است می‌تواند بر رفتار کارکنان و نحوه تعامل آن‌ها با هم تأثیر بگذارد.

رهبری

نقش رهبران در تعیین جهت‌گیری‌ها، ایجاد محیط کاری مثبت، تشویق به همکاری و ایجاد نوآوری و خلاقیت بسیار مهم است و بر رفتار و عملکرد کارکنان تأثیر زیادی دارد.

ساختار سازمانی

ساختار سازمانی شامل تقسیم کار، سلسله مراتب سازمانی و روابط میان اعضا است که با نحوه عملکرد اعضای سازمان، از کارمندان تا مدیران، ارتباط مستقیم دارد.

سیاست‌ها و رویه‌ها

سیاست‌ها و رویه‌های سازمانی درباره اموری همچون حقوق و مزایا، انعطاف‌پذیری کاری، حل اختلافات و…، رفتار و نحوه تعامل کارکنان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

محیط کاری

صمیمیت در محیط کاری، اخلاق همکاران و سطح فشار کاری می‌تواند بر رفتار کارکنان اثر داشته و رفتار سازمانی را تحت تأثیر قرار دهد.

توانمندسازی و توسعه فردی

فرصت‌هایی که از طریق سازمان، برای توسعه مهارت‌ها و رشد فردی کارکنان فراهم می‌شود، می‌تواند کیفیت رفتار سازمانی را تعیین کند.

نشانه های رفتار سازمانی حرفه ای

نشانه های رفتار سازمانی حرفه ای

رفتار سازمانی حرفه‌ای نشانه‌هایی دارد. این نشانه‌ها موجب ایجاد یک فضای سازمانی سالم و موفق می‌شود که می‌تواند به دستیابی به اهداف سازمانی و رشد پایدار کمک کند. در ادامه به نشانه‌های رفتار سازمانی حرفه‌ای اشاره می‌کنیم.

تعهد کاری

تعهد کاری یکی از نشانه‌های رفتار سازمانی حرفه‌ای است. اعضای یک سازمان باید به دنبال بهبود و رشد مداوم و ارتقاء سطح عملکردها باشند.

مسئولیت‌پذیری

در رفتار سازمانی حرفه‌ای افراد به نحو مسئولانه‌ای به انجام وظایف خود می‌پردازند و از تصمیم‌گیری‌هایی که تأثیری منفی بر عملکرد سازمان یا افراد داشته باشد پرهیز می‌کنند.

همکاری و تعامل

اعضای سازمان به صورت مؤثر با یکدیگر همکاری می‌کنند و از ارتباطات سالم و سازنده برخوردارند تا بتوانند به اهداف مشترک سازمان دست یابند.

احترام به همکاران

یکی از نشانه‌های رفتار سازمانی حرفه‌ای احترام به ارزش‌ها و توانایی‌های همکاران است. افراد یک سازمان باید درک درستی از پتانسیل‌های همکاران خود داشته باشند و از آن‌ها برای دستیابی به حداکثر توانمندی، حمایت کنند.

ارتقاء اخلاقیات

در رفتار سازمانی حرفه‌ای اعضای سازمان به ارتقاء رفتارهای اخلاقی در تمام ابعاد، توجه ویژه‌ای دارند و از تصمیم‌گیری‌های اخلاقی و شایسته حمایت می‌کنند.

نتیجه گیری

رفتار سازمانی یک فرآیند مهم در مسیر رشد و پیشرفت سازمان‌هاست. این فرآیند با ایجاد ارزش‌ها و باورهای مشترک میان اعضای یک سازمان، به افزایش عملکرد و کارایی، افزایش رضایت شغلی، ارتقاء خلاقیت و نوآوری و مدیریت مؤثر تغییرات کمک می‌کند. رفتار سازمانی می‌تواند در ابعاد فردی، گروهی و سازمانی اجرا شود و پیاده‌سازی آن نیازمند تشخیص نیازها، تدوین استراتژی، آموزش، ارزیابی و بهبود است. با بهبود و ارتقای رفتار سازمانی می‌توان کارکنان را با اهداف کلی سازمان هماهنگ کرده و به نحو مؤثرتری در مسیر رسیدن به اهداف و رشد و پیشرفت گام برداشت.

فهرست مطالب

نوشته های اخیر

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *