تیم سازی در سازمان ها و کسب و کارها

مقدمه

تیم سازی به معنی تشکیل گروهی از افراد با مهارت ها، تخصص ها و تجربیات مختلف است که با هدف انجام یک پروژه و یا یک کار خاص با یکدیگر همکاری می کنند. زمانی که افراد با علاقه، اشتیاق، نگرش و سلیقه نزدیک بهم کنار یکدیگر قرار می گیرند و برای یک هدف مشترک کار می کنند؛ می توان گفت این همان تیم سازی است.
تیم سازی در سازمان
فهرست مطالب

از جمله مزیت های تیم سازی اینکه افراد در کارها با یکدیگر مشارکت دارند و تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا تیم و سازمان به اهداف والای خود برسد. اگر تمامی اعضای تیم بر روی مسئولیت هایی که به آنها محول می شود، تمرکز کنند و جدی باشند، یک تیم می تواند به موفقیت برسد.

در تیم سازی، اهداف تیم اولویت اول و منافع شخصی اولویت آخر قرار می گیرد.

انواع تیم های لازم در سازمان ها و کسب و کار ها

هر سازمان و کسب و کاری به 5 تیم کاری نیاز دارد. این پنج تیم ممکن است که برای هر سازمانی فرق کند. اما در ادامه این بخش قصد داریم تا 5 تیم کاری را که در سازمان های مختلف یک سازمان سالم وجود دارد را به شما معرفی کنیم :

تیم رهبری

تیم رهبری، همان تیمی است که سازمان شما را هدایت می کند. این تیم مسئول مسیر استراتژی و سیاست گذاری در رابطه با سازمان شماست. برنامه ها، هدف ها، دستورالعمل ها و مدیریت های سازمان بر عهده این تیم است.

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

تیم محرک و با انگیزه

تیم محرک و با انگیزه با اجرای مسابقات، برنامه های مفرح سعی در بهبود روحیه تمامی افراد تیم دارد. مسئولیت های این تیم شامل برگزار کردن پیک نیک، ناهار دادن به کارمندان، کمک به کارمندان در شرایط حساس زندگی آنها مانند بیماری است.

البته کار های هیجان انگیز مانند سورپرایز تولد و یا جشن های تشویقی برای افراد تیم از جمله کارهای این تیم است.

تیم محیطی و امنیت

این تیم همانطور که از نام آن مشخص است، امنیت کارمندان را در محیط کار تضمین می کند و در رابطه با آموزش های امنیتی نقش مهمی دارد. هر ماه سخنرانی های امنیتی توسط این گروه برگزار می شود. سیاست های محیط زیستی و بازیافت نیز از وظایف این تیم است و پیشنهادات فوق العاده ای به کارمندان ارائه می دهند.

تیم سلامت کارمندان

تیم سلامت سازمان، بر روی سلامت کارمندان تمرکز دارد. از وظایف این تیم می توان به فعالیت هایی مانند پیاده روی، آزمایش ها دوره  ای، چالش های سلامتی اشاره کرد. به عنوان نمونه چالش پیاده روی را مطرح می کنند تا کارمندان به پیاده روی کردن تشویق شوند و بدانند که چقدر برای سلامتی آنها مفید است.

در پایان نیز برای ترغیب بیشتر آنها به این چالش ها، جایزه ای را نیز در نظر می گیرند.

تیم فرهنگ و ارتباط

این تیم برای ایجاد خلق ارزش و تعریف فرهنگ لازم برای شرکت و رسیدن به موفقیت لازم است. این تیم ممکن است که خبرنامه های ماهانه آماده کند، آپدیت های شرکت را بصورت هفتگی منتشر کند.

رضایت کارمندان را به صورت سه ماهه بررسی کند و از کارمندان درخواست کند تا پیشنهادات خود را برای پیشبرد کارها ارائه دهند.

 

اهداف تیم سازی در سازمان

اهداف تیم سازی در بیزینس

تیم سازی در بیزینس و یا سازمان به دلایل مختلفی ایجاد می شود و تیم سازی ممکن است به صورت حضوری و یا دورکاری باشد. در ادامه برخی از اهداف تیم سازی را در اختیارتان قرار می دهیم :

اعتماد سازی

کسانی که در شرکت هایی با سطح اعتماد بالا مشغول می شوند، استرس کمتر، انرژی بیشتر و بهره وری بالاتری را تجربه می کنند. افراد با حمایت یکدیگر می توانند اهداف کسب و کار را با سرعت و کیفیت بیشتری پیش ببرند.

ایجاد پل ارتباطی قوی بین بخش های مختلف شرکت

یکی از مهم ترین مزیت های تیم سازی در کسب و کار، ساختن پل ارتباطی بین بخش های مختلف تیم است. اینکه اگر فردی در روند کارهای خود با مشکل و یا مسئلی مواجه شد که نیاز به کمک داشت، به راحتی بتواند از هم تیمی و یا افراد دیگر در بخش های سازمان و یا شرکت کمک بگیرد.

بهبود ارتباطات

تیم سازی، ارتباط بین افراد را بهبود می دهد. بیشتر فعالیت ها و همکاری های سازمانی در سایه ارتباطات خوب شکل می گیرد. ارتباط موثر، موجب سازماندهی وظایف، اشتراک گذاری تجربیات و رسیدن سریع تر به اهداف می شود.

افزایش تعامل و روحیه پرسنل

از آنجایی که تیم سازی موجب می شود تا افراد با یکدیگر تعامل داشته باشد و برای پیشبرد کارها از کمک یکدیگر استفاده کنند و یا باهم مشورت داشته باشند؛ این درکنارهم قرارگیری و صحبت کردن باعث افزایش تعامل و روحیه پرسنل می شود.

می توان گفت این یکی از مهم ترین بخش های تیم سازی در سازمان ها و کسب و کارها است، زیرا که تعامل موجب افزایش انگیزه و روحیه اعضای تیم برای پیشبرد بهتر و سریع تر کارها می شود.

افزایش بهره وری شرکت

تیم سازی و مشارکت باعث کسب دانش و مهارت جدید می شود، موجب درک نقاط قوت و ضعف، تقویت مهارت ها و یادگیری شیوه تقسیم وظایف میان اعضا و افزایش بهره وری و عملکرد کسب و کار می-شود.

تقویت خلاقیت و یادگیری

خلاقیت و ایده پردازی، در رابطه با حل مشکلات سازمان اهمیت زیادی دارد. اگر اعضای تیم فرصتی برای ارائه تفکر خلاق داشته باشند، به انگیزه و هیجان برای فعالیت موثر می رسند.

حل تضادها

شاید در کنارهم قرار گرفتن افراد با دیدگاه های مختلف چالش بزرگی باشد؛ اما باید این مورد را در نظر داشت که تیم سازی باعث بهبود مهارت های گوش دادن به نیازهای دیگران، احترام گذاشتن به نظرات و تمرین ارتباطات می شود.

بهبود فرهنگ شرکت

ارزش ها، نگرش ها و هنجارهای محیط کار نقش مهمی در جذب استعداد ها دارد. تیم سازی فضایی را ایجاد می کند تا افراد به حس ارزشمندی برسند و انتظارات مدیر و رهبر سازمان را به شیوه مناسبی بهبود دهند.

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

اصول تیم سازی کسب و کارها

اعتماد اعضا به یکدیگر

می توان گفت که اعتماد داشتن اعضای تیم به یکدیگر یکی از مهم ترین اصول تیم سازی است. در این صورت آنها می توانند از پس کارهای بزرگ بربیایند. هر کدام از اعضای گروه به تنهایی هویت مستقلی ندارند و همه در یک کلمه ما خلاصه می شوند.

هر فرد یک مزیت ویژه دارد!

هر کدام از افراد تیم ویژگی هایی دارند که به واسطه همان ویژگی شناخته می شوند. در میان تک تک اعضای گروه احساس مهم بودن، شریک بودن در راستای رسیدن به هدف های گروه اهمیت دارد.

در میان اصول تیم سازی نمی توان از این مورد چشم پوشی کرد، زیرا باید احساس مهم بودن و ارزشمندی به دیگران منتقل شود.

تنوع موجب افزایش قدرت می شود نه ضعف!

تنوع در تمامی زمینه ها موجب پیروزی می شود. هر کدام از علایق، نقاط قوت و ضعف، اهداف خاص خود را دارند و در کنار هم قرار گرفتن این تفاوت ها یک تیم کامل را تشکیل می دهد.

کمک کردن اعضا به یکدیگر

اصول دیگر در تیم سازی، درخواست کمک و کمک کردن است. هر عضو در کنار اینکه به تنهایی می تواند از پس کارهای خود بربیاد، ضعف هایی هم دارد که گاهی ممکن است خطرات جدی در پی داشته باشد. اعضای تیم بدون اینکه ترسی داشته باشند، بر یکدیگر تکیه می کنند.

دادن فرصت کافی به اعضا

سازمان و یا شرکت باید به پرسنل خود فرصت کافی برای پیشرفت بدهد. اگر فردی به تازگی در جایگاه خود قرار گرفته است ممکن است که به اندازه کافی با وظایف خود آشنا نشده باشد و یا اینکه مشکل شخصی در زندگی داشته باشد و یا اینکه در محیط کار تحت تاثیر استرس قرار گرفته باشد.

فرایند گام به گام تیم سازی در کسب و کار

نیاز برای تیم سازی مشخص کنید!

مدیر تیم باید پیش از آنکه پلن های رسیدن به هدف مورد نیاز را بچیند، باید علت تیم سازی برای هدف، فعالیت و یا پروژه را مشخص کند.

اهداف تیم مشخص شود!

اهداف سازمانی و مهارت های مورد نیاز تعیین شود.

نقش ها در تیم مشخص شود!

مدیر باید با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف هر فرد، نقش های متناسب با هر فرد را مشخص کند، تا آنها به خوبی بتوانند وظایفی که به آنها محول می شود را به انجام برسانند. البته نکته مهم اینجاست که باید نقش مختص هر فرد به طور کامل و با جزئیات شرح داده شود.

استراتژی تیم سازی را مشخص شود!

مدیر باید از اهداف، نقش ها، مسئولیت ها، مدت زمان انجام کار، در دسترس بودن منابع، آموزش، جمع آوری اطلاعات و داده ها، شیوه بازخورد دادن و ایجاد اعتماد در تیم مطمئن باشد.

اعضای هر تیم مشخص شود!

افراد دورهم جمع می شوند و تشکیل تیم را می دهند. هر کدام از اعضا باید با وظایف و مسئولیت های خود آشنا شوند.
قوانین را مشخص و اعلام کنید!

درمورد قوانین مربوط به اعضای تیم، برنامه های جلسات و تصمیم گیری های داخل تیمی صحبت کنید و شرایطی را برای آنها فراهم کنید که به راحتی بتوانند سوالات و نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

نقاط قوت افراد را پیدا کنید!

پیش از هرکاری می توانید با کمک گرفتن از تست شخصیت شناسی، نقاط قوت اعضای تیم را شناسایی کنید.

خودتان را عضو تیم بدانید!

مدیر باید به عنوان یک عضو با تیم و در کنار آنها کار کند. اعضای تیم باید مدیر خود را به عنوان رهبر تیم، مربی و الگوی خود ببیند.

بر عملکردها نظارت داشته باشید!

بررسی بهره وری و عملکرد تیم از مهم¬ترین وظایف مدیر و سرپرست تیم است؛ زیرا موجب کشف نقاط قوت و ضعف اعضا می شود.

برای جلسات برنامه ریزی کنید!

به صورت دوره ای جلسات هدفمند برگزار کنید تا درمورد عملکرد تیم، مشکلات مربوط به وظایف و اقدامات آینده صحبت شود.

پایان کار و منحل شدن آن

مدیر باید نتایج را ارزیابی و پاداش افراد تیم را پرداخت کند. در آخر تیم پس از رسیدن به هدف که برای آن تشکیل شده بود منحل می شود.

مزایا و اهمیت تیم سازی کسب و کارها

  • شناسایی نقاط قوت و ضعف
  • قدم های مستقیم به سمت چشم انداز و ماموریت های سازمان
  • ایجاد ارتباط و همکاری
  • تعیین نقش ها و مسئولیت ها در سازمان
  • ایجاد فضا برای داشتن تفکر خلاقانه و حل مسئله
  • ایجاد اعتماد و افزایش روحیه در سازمان
  • مطرح کردن تغییرات و مدیریت آن ها
  • انجام آسان تر کارها در حالت تیمی
  • بهره وری بهتر

معایب تیم سازی

  • ایجاد تعارض
  • اعضای تیم غیرمولد
  • امکان عدم همکاری وجود دارد.
  • مشکل در ارزیابی عملکرد فردی
  • هزینه بر است
  • مسئولیت پذیری و مسائل مربوط به اعتبار
Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

چگونه بهترین تیم در سازمان را تشکیل دهیم؟

تشکیل بهترین تیم در سازمان، نیازمند رعایت چند مورد زیر است :

  • انتخاب افراد با توانایی ها و مهارت های مناسب
  • ارتباط و هماهنگی بین اعضای تیم
  • ایجاد تعهد و انگیزه
  • رهبری قوی
  • پشتوانه و حمایت سازمانی

 

ویژگی تیم های موفق و حرفه ای

ویژگی تیم های موفق و حرفه ای

  • برقرار کردن ارتباط به صورت موثر و حرفه ای
  • تمرکز بر اهداف و نتایج
  • ایفای نقش به بهترین و کارآمدترین روش ممکن
  • حمایت و پشتیبانی اعضا از یکدیگر
  • تنوع مهارت ها و قابلیت های اعضا تیم
  • رهبری و مدیریت عالی
  • سازمان دهی بهینه و موثر
  • تحمل نظرات مخالف
  • برخورداری از نشاط کافی

اشتباهات رایج و بزرگ در تیم سازی

تیم سازی یک فرآیند پیچیده است که ممکن است با برخی اشتباهات مختلف رو به رو شود. برخی از اشتباهات رایج و بزرگ در تیم سازی عبارتند از :

  • عدم انتخاب مناسب اعضای تیم
  • عدم ارتباط و هماهنگی
  • کمبود تعهد و انگیزه
  • نقص در رهبری
  • عدم حمایت سازمانی

نتیجه گیری

تیم سازی در سازمان ها و کسب و کارها، اهمیت زیادی دارد و می تواند موجب بهبود عملکرد و افزایش بهره وری شود. تیم های موفق عملکرد بهتری دارند و در تمامی مراحل رسیدن به هدف باهم همکاری می کنند و ایده ها و تجربیات خود را به اشتراک می گذارند تا باعث رشد و پیشرفت مشترک شوند. تمامی این ها نیازمند دانستن اصول تیم سازی و تکنیک هایی است که در قسمت های بالا به شما گفتیم.

فهرست مطالب

نوشته های اخیر

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *