تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک

مقدمه

تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک، همان رویایی است که بسیاری از مدیران سازمان ها و کسب و کارها برای آینده خود متصور هستند. رهبران کاریزماتیک، استعداد فوق العاده ای در این دارند که دیگران را محور قرار دهند و به خواسته های دیگران توجه کنند. آنها به زبان بدن و نشانه های اجتماعی مسلط هستند و به افراد پیرامون خود کمک می کنند تا در کار احساس راحتی داشته باشند. رهبری کاریزماتیک در مقایسه با دیگر سبک های رهبری، بیشتر به شخصیت فردی رهبری بستگی دارد. در ادامه این مطلب به شما می گوییم که چطور می توانید با داشتن ویژگی های رهبری کاریزماتیک، به افراد اطراف خود حس خوبی بدهید، سریع تر پیشرفت کنید و شرایط کسب و کار خود را متحول کنید.
تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک
فهرست مطالب

مفهوم رهبری کاریزماتیک

در رابطه با اینکه رهبری کاریزماتیک چیست باید گفت که این سبک از رهبری، دارای قدرت و توانایی الهام بخش به پیروان است؛ و این موضوع در حالی است که توانایی ها صرفا از نیروی شخصیت و تعهد فرد سرچشمه می گیرد. همچنین این مدل از رهبری کردن، رابطه ­ای است که بدون استفاده از پاداش­ های مالی و کارهای اجباری صورت  می­ گیرد.

اما اگر بخواهیم دقیق­ تر به این سوال پاسخ دهیم که کاریزماتیک یعنی چه، باید بگوییم که رهبران کاریزماتیک با ایجاد حس اعتماد و برقراری ارتباطات روشن، تیم خود را به سمت بالاترین ارزش ها و هدف ­ها هدایت می کنند.

به بیان ساده تر می توان گفت که رهبری کاریزماتیک، به روابط بین فردی و شیوه تعامل رهبر با افراد تحت نظر رهبری می پردازد. این سبک از رهبری برای برانگیخته کردن رفتارهای مطلوب، شکل دادن به رشد کارکنان، ایجاد نتایج خاص بر ویژگی های افراد کاریزماتیک تسلط دارد.

تا به اینجا با مفهوم رهبری کاریزماتیک آشنا شدیم، در ادامه ویژگی­های رهبران کاریزماتیک را در اختیار شما قرار میدهیم و به شما می­گوییم که برای تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک باید چه مشخصاتی را در خود تقویت کنید.

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

ویژگی رهبران کاریزماتیک

با پرورش ویژگی­ های و خصوصیات رهبران کاریزماتیک درون خود می­توانید، مسیر تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک را بهتر و سریع­تر طی کنید. در ادامه لیستی از ویژگی­ های رهبران کاریزماتیک آماده کرده ­ایم، که در اکثرا رهبران دیده­ شده است.

حضور فعال و پرشور

رهبران کاریزماتیک، اعتماد به نفس و عزت نفس مناسبی دارند. در هنگام صحبت با دیگران به راحتی ارتباط چشمی برقرار    می کنند، تا آنها احساس کنند که نظرات و عقاید آنها مهم است. حضور فعال به رهبران کمک می­کند تا مهارت گوش­ کردن را درون خود تقویت کنند. آنها درست گوش می دهند و به درستی پاسخ می­دهند.

برقرار کردن ارتباطات معنی دار

این ویژگی ارتباط مستقیمی با حضور فعال دارد، به این صورت که رهبران کاریزماتیک، حساسیت­ های عاطفی خاصی دارند و با دیگران می توانند ارتباط احساسی نیز برقرار­کنند و به راحتی به قلب افراد نفوذ کنند.

کنترل احساسات

رهبران کاریزماتیک، می توانند احساسات خود را به راحتی ابراز کنند و به عواطف دیگران نیز توجه کنند؛ در مقابل نیز می توانند احساسات خود را در موقعیت ­های حساس کنترل کنند.

مدیریت کردن موقعیت ­های اجتماعی

در رهبری کاریزماتیک، افراد سازگار هستند و می توانند کاری کنند که دیگران بدون در نظر گرفتن موقعیت اجتماعی، احساس راحتی داشته ­باشند.

سخاوت داشتن

این ویژگی شاید مختص بعضی از رهبران کاریزماتیک باشد، به این صورت که به اصول رهبری خدمتگزار و تحول­گرا، اعتقاد دارند و خود را در جایگاه پیروان خود قرار می­ دهند تا دقیقا بفهمند آنها چه نیازی دارند. این ویژگی همانند احترام گذاشتن به دیگران است و رهبران کاریزماتیک، برای ویژگی سخاوتمندی ارزش زیادی قائل هستند.

تعاملات حرفه­ای

یکی از بهترین ویژگی­ های رهبران کاریزماتیک است که سخنران حرف ه­ای هستند. صحبت­ های آنها تاثیرگذار است و به خوبی می­ توانند جان کلام را منتقل ­کنند.

خودآگاهی

رهبران کاریزماتیک، علاوه بر اینکه رفتار و عملکرد اطرافیان خود دقت دارند، بر خودشان نیز نظارت دارند. بر روی پیشرفت­ های فردی تمرکز می­ کنند و رفتارهای خود را بازبینی می­ کنند تا در تعامل با دیگر اثربخش ­تر باشند.

خلاقیت و نوآوری

این رهبران به جای اینکه بر روی مشکلات و مسائل پیش آمده تمرکز­ کنند، بر راه حل­ ها و روش ­های حل مسئله تکیه می ­کنند. آنها در ابتدا موضوع را به خوبی بررسی می­کنند و سپس سعی می­ کنند که راه حلی مطابق با چشم انداز آینده ارائه­ دهند.

سرسخت با اراده قوی

رهبران کاریزماتیک، هیچوقت تسلیم نمی شوند، زیرا آنها اعتقاد دارند که باید کارها مطابق با برنامه و اصولی پیش روند. آنها نه تنها بر این موضوع تاکید دارند، بلکه سعی می­ کنند سرسختی و اراده را در پیروان خود تقویت­ کنند.

تواضع و فروتنی

رهبران کاریزماتیک، با مهارت­ ها و تواتمندی­ های خود فضایی را به وجود می­ آورند که اطرافیان آنها احساس راحتی داشته­  باشند و به سادگی بتوانند احساسات، نیازها و یا خواسته­ های خود را مطرح کنند. حس ارزشمندی را به دیگران منتقل می­ کنند، تا آنها هم حس کنند مهم­ترین عضو تیم هستند و همگی برای یک هدف تلاش می کنند.

مزایای رهبری کاریزماتیک

مزایای رهبری کاریزماتیک

تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک، مزایای زیادی به همراه دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:

افزایش وفاداری کارکنان

رهبران کاریزماتیک می ­توانند به افراد انگیزه ­دهند و آنها را ترغیب­ کنند تا وفادارتر و متعهد بمانند. هدف تمامی آنها این است که کارکنان حس ­کنند از کار و استعداد آنها قدردانی می شود؛ در این صورت مشارکت کارکنان بیشتر میشود و کمتر در شریطی قرار می­گیرند که کار خود را ترک ­کنند.

پرورش رهبر

رهبران و مدیران کاریزماتیک، شخصیت خود را به دیگران منتقل می­کنند به این صورت که می توانند کارمندان خود را نیز به رهبران آینده تبدیل کنند. ویژگی­ های این رهبران، دیگران را نیز تحت تاثیر قرار می­دهند.

بهره وری بیشتر

رهبران کاریزماتیک، اعتماد و احترام را در میان کارمندان خود تقویت می ­کنند؛ به این صورت که آنها در تلاش اند تا انتظارات رهبر خود را برآورده کنند. از مزیت های بهره­ وری بیشتر اینکه کارها با کیفیت بالاتر و سریع ­تر انجام میشود.

شتاب به ­سوی نوآوری

رهبران کاریزماتیک، به سوی نوآوری و تغییر حرکت می­کنند. چنین افرادی همیشه به دنبال این هستند تا فرصت­  های سازمان و فرآیندهای کاری را بهبود دهند.

تقویت فرهنگ یادگیری

مهم­ترین ویژگی های رهبران کاریزماتیک شامل فروتنی، ارتباط موثر و بهبود است. چنین رهبرانی بر رشد بیشتر تمرکز دارند. اگر اشتباهی صورت می­گیرد، به آن به عنوان فرصت یادگیری نگاه می­کنند. اگر مشکلی پیش بیاید، آنها را تشویق می­کنند تا راه حل­ های درست را پیدا کنند، تا آنها با احساس بهتری به رفع مشکل کمک کنند.

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

معایب رهبری کاریزماتیک

رهبران کاریزماتیک دارای معایبی است، که در کنار مزیت ­ها نیز باید به آنها توجه داشت و ما در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم.

تمرکز نادرست

تمرکز بر روی اخلاقیات، مهم­ترین تفاوت بین رهبری کاریزماتیک و تحول گراست. رهبری کاریزماتیک، شخصیت و نظام اعتقادی دارد. قدرت تاثیرگذاری آن بر دیگران، رهبران را به انسان های متکبر و خودخواه تبدیل می کند که دربرخورد با دیگران دلسوز و مهربان نیستند.

ایجاد سیستم بله قربان گو

شخصیت رهبران کاریزماتیک به این صورت است که کارکنان به افراد فرمان ­بردار تبدیل می­شوند. چنین روندی برای شخصیت کاریزماتیک کار راحتی است. چنین رهبری می تواند ایده ­های خود را اجرا کند بدون اینکه کارمندان خود را به چالش بکشد و یا از آنها برای بهبود برنامه­ ها نظرخواهی کند.

نبود رهبر، باعث ایجاد مشکل می شود!

ستون اصلی هر شرکت می­تواند یک رهبر کاریزماتیک خوب و موثر باشد. سرسختی، هدایت و رهبری در بعضی از مواقع ممکن است مانع رشد و پیشرفت شود؛ و آنها برای تمامی امور به رهبر خود وابسته باشند. رفتن و نبود رهبر، خلا بزرگی در سازمان ایجاد می کند؛ و هیچکس برای پر کردن آن آموزش ندیده­ است.

عدم شفافیت

اگر رهبری کاریزماتیک به موفقیت­ های بیشتری رسیده­ باشد، باید تمام آنها را مدیون توانمندی­ های کاریزماتیک خود بداند و آنها را تقویت کند. اگر بررسی دقیق­ تری داشته باشد می تواند به این نتیجه برسد که مشاوره با تیم، بررسی و تحلیل عملکرد گذشته، در نظر داشتن رسالت و چشم انداز شرکت و بسیاری عوامل دیگر موجب موفقیت او شده است، که در نهایت چشم پوشی از اینها شفافیت سازمانی را از بین ­می­برد.

تفاوت رهبران کاریزماتیک با دیگر رهبران سازمان ها

مهم­ترین تفاوت رهبران کاریزماتیک با دیگر رهبران، در هدف و نوع مخاطبان است. رهبران کاریزماتیک برای بهبود شرایط کنونی تلاش می کنند؛ اما هدف دیگر رهبران تبدیل نزدیک کردن وضعیت کنونی به چشم ­انداز مورد نظر است. دکتر مارتین لوتر کینگ رهبری کاریزماتیک، سخنوری ماهر، دارای شخصیت جذاب، تعهد استوار برای ایجاد تغییرات مثبت و سازنده در زندگی انسان­ های زیادی بود.

به گفته دکتر دونالد ریجیو(Ronald E. Riggio)، استاد رهبری و روان‌شناسی سازمانی در دانشگاه مک‌کنا (McKenna)، وجه تمایز رهبران کاریزماتیک با دیگر رهبران، در برقراری ارتباط و اثرگذاری موثر است. به شیوایی سخن می­گویند و می توانند با پیروان خود با سطح عمیق و احساسی ارتباط برقرار­کنند.

نگرش و طرز فکر رهبران کاریزماتیک

رهبر کاریزماتیک به واسطه بلوغی که در جایگاه خود بدست می آورد، می تواند با کمک گرفتن از تخصص و تجربه خود، تیم ایجاد­ کند و آن را برای رسیدن به اهداف کسب و کار هدایت ­کند. چنین رهبرانی با طرز فکر عاقلانه تیم را هدایت می کنند. این افراد شخصیتی مشابه با والدین دارند.

رهبر واقعی، همیشه نیمه پر لیوان را می­بیند و هر زمان که مشکلی به وجود بیاید، این اطمینان را به کارمندان خود می دهد که مشکل حل می­شود و با در نظر گرفتن جنبه­ های مثبت، نگرش مثبتی برای اطرافیان خود ایجاد­ می­ کند.

تکنیک های تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک

تکنیک های تبدیل شدن به رهبر کاریزماتیک

برای تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک، نیاز است تا ویژگی­ ها و نکات مثبت شخصیت کاریزماتیک را درون خود ایجاد کنید. برخی از این تکنیک­ ها به صورت زیر است:

فروتن باشید!

اشتباهات خود را بپذیرید و از آنها درس بگیرید. کارهایی را که نمی توانید انجام ­دهید را قبول­ کنید و بدانید که شکست­ ها فرصتی برای رشد و پیشرفت شماست.

مهارت گوش دادن را تقویت کنید!

به صحبت­های هم تیمی­ های خود گوش دهید و به آنها اجازه شنیده­ شدن دهید.

شفافیت داشته باشید!

در رابطه با کاری که انجام می­ دهید و چرا آن را انجام می­ دهید، شفاف و صادق باشید.

Untitled 1

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

قاطع باشید.

این فاکتور در شرایط چالشی و بحرانی اهمیت زیادی دارد. زیرا تیم شما در موقعیت­ های استرس ­زا به تشویق و حمایت شما نیاز دارند.

مهارت های ارتباطی را تقویت کنید!

بیشتر از یک مدیر جذاب با مردم رفتار کنید! با مردم به خوبی ارتباط برقرار ­کنید و درمورد شیوه حمایت اهداف آنها اطلاعات بیشتری بدست آورید.

با محبت باشید!

برای کمک کردن به کارمندان خود، برطرف کردن نیازها، خواسته های آنها وقت بگذارید.

بلوغ داشته باشید!

ذهنیت دبیرستانی را کنار بگذارید و درگیر جنگ­های روانی بی ­ارزش نشوید.

آینده نگر باشید!

نقطه پایان پروژه، شرکت و یا سازمان خود را پیش بینی کنید و به تیم اجازه دهید تا در برنامه ­ها مشارکت داشته باشند و برای رسیدن به هدف نهایی تلاش کنند.

خود نظارتی و خودسازی را تقویت کنید!

با آموزش و تمرین کردن سبک­ های رهبری، به کار خود ادامه دهید تا بتوانید در کنار تیم خود تکامل پیدا کنید.

اعتماد به نفس داشته باشید!

قدرت درونی و حس خوب درونی را پیدا کنید و به آن ها متصل شوید. این دو ویژگی مهم تیم شما را می­ تواند به جایگاه­ های بالا ببرد.

خلاق باشید!

هیچوقت روندهای قدیمی و تکراری را ادامه­ ندهید. فعال باشید و روش­های جدید را برای رسیدن به هدف ­ها امتحان کنید. مدیر کاریزماتیک با کمی کاریزما، حس بینایی قوی، قلب مهربان می­تواند مسیر رسیدن به قله­ های پیشرفت را طی کند.

شاخصه های کلیدی یک رهبر کاریزماتیک

با آگاهی از شاخصه­ های مشترک بین رهبران کاریزماتیک می­توانید تغییرات اساسی در رفتار و برخورد خود به وجود  ­آورید. شاخصه­ های اصلی تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک شامل : اعتماد به نفس، خلاقیت، داشتن چشم انداز، اراده قوی و ارتباطات است. 

همچنین از مهم­ترین ویژگی­  های رهبر کاریزماتیک می توان به این موضوع اشاره کرد که آنها می­توانند در گروه­  های بزرگ و یا در ارتباط با افراد تکی و یا افراد خاص خیلی راحت صحبت­ کنند. چنین رهبرانی بدون در نظر گرفتن شرایط، تلاش می­ کنند تا بهترین توضیحات را در رابطه با اهداف و چشم­ اندازهای مورد نظر توضیح دهند.

نتیجه گیری

مدیر کاریزماتیک، به مدیری گفته می­شود که در اولین مرحله کارمندان و افراد سازمان به راحتی می­ توانند به او تکیه کنند. تبدیل شدن به رهبری کاریزماتیک، کار چندان ساده و راحتی نیست. برای اینکار نیاز است تا ویژگی­ ها و تکنیک­ های رسیدن به جایگاه رهبر کاریزماتیک را درون خود تقویت کنید و بدانید که در هر موقعیت و شرایط باید چه واکنشی را از خود نشان­ دهید. 

افراد زیادی می توانند مدیر باشند، اما هر فردی نمی تواند رهبر کاریزماتیک باشد! اگر می خواهید مدیر باشید که مهارت مدیریت دارید و از سوی دیگر با کوچکترین عکس العمل می­توانید افراد زیادی را به خود جذب کنید، پیشنهاد می­کنم از ابتدا این مطلب شروع به خواندن کنید!

فهرست مطالب

نوشته های اخیر

سعید حسینی فرد به عنوان کوچ به دیگران کمک می‌کند تا اهداف خود را در زندگی و مسیر شغلی خود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، محقق کنند. در نتیجه، کوچینگ مدیران کسب‌وکار یک فرایند آموزشی و مشاوره‌ای است که در آن یک کوچ متخصص، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشد. جهت دریافت وقت مشاوره، شماره تماس خود را وارد نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *