مدیرعامل سرآمد با کوچینگ مدیرعامل

معرفی کتاب مدیرعامل سرآمد با کوچینگ مدیرعامل

نویسنده :غلامحسین رادمرد قدیری
انتشارات : دیباگران تهران
تعداد صفحات : 126 صفحه
عنوان انگلیسی: Top CEO with CEO coaching
کتاب مدیرعامل سرآمد با کوچینگ مدیرعامل اثر غلامحسین رادمرد قدیری و مصطفی جهانگیر به بررسی نقش کوچینگ در ارتقای عملکرد مدیرعاملان می‌پردازد.
 
در این کتاب، نویسندگان با طرح این سوال که چرا مدیرعامل به کوچ نیاز دارد، به شرح اصول بنیادی کوچینگ مدیرعامل، شایستگی‌های حرفه‌ای کوچ مدیرعامل و نقش کوچینگ در تقویت مهارت‌های فردی مدیران عامل می‌پردازند.

این کتاب برای مدیرعاملان، مدیران ارشد، کارآفرینان و مربیان کسب و کار که به دنبال ارتقای عملکرد خود و سازمان خود هستند، مفید می‌باشد.
 
این کتاب در سال 400 توسط انتشارات دیباگران تهران منتشر شده است.
علاوه بر موضوع اصلی، کتاب به مباحث دیگری مانند هوش هیجانی، مدیریت زمان و مدیریت تعارض نیز می‌پردازد.
“کوچینگ مدیرعامل سفری است به سوی خودشناسی و شکوفایی.”
“یک مدیرعامل سرآمد کسی است که می‌تواند دیگران را به سوی موفقیت رهبری کند.”
“کوچینگ مدیرعامل ابزاری قدرتمند برای ارتقای عملکرد سازمانی است.”
 
اگر به دنبال راه‌هایی برای ارتقای عملکرد خود به عنوان مدیرعامل هستید، کتاب مدیرعامل سرآمد با کوچینگ مدیرعامل می‌تواند راهنمای ارزشمندی برای شما باشد.
 
کوچینگ مدیرعامل: فرآیندی است که به مدیرعامل کمک می‌کند تا با ارتقای خودآگاهی، مهارت‌های رهبری و تصمیم‌گیری خود را بهبود بخشد و به اهداف سازمانی خود دست یابد.
 

نقش کوچ مدیرعامل: کوچ مدیرعامل به عنوان راهنمایی عمل می‌کند که به مدیرعامل در مسیر رسیدن به اهدافش کمک می‌کند.

مزایای کوچینگ مدیرعامل:
 
  1. افزایش خودآگاهی
  2. بهبود مهارت‌های رهبری
  3. ارتقای قدرت تصمیم‌گیری
  4. افزایش کارایی
  5. بهبود عملکرد سازمانی
 
شما برای ایفای نقش مهم خود در شرکت و اتخاذ تصمیمات راهبردی و عملیاتی نیاز به کمک و همراهی دارید.
شاید بگویید من در این مسیر از کمک مدیران میانی و کارکنان خود بهره میگیرم؛ ولی شما به عنوان مهمترین فرد شرکت در کنار کمک آنها نیاز به کمک از نوع دیگر نیز دارید. در اینجا کوچ مدیر عامل به شما کمک میکند تا طی کردن مسیر حرکت از موقعیت کنونی به وضعیت مطلوب برای شما تسهیل شود و بتوانید با زمان و هزینه کمتر و با موفقیت و اثربخشی بیشتر این مسیر را بپیمایید.
در واقع کوچ مدیر عامل همراه شما برای تحقق اهداف و رسیدن به چشم انداز مطلوب است. عموما، کوچینگ مدیر عامل را به عنوان وسیله ی کمکی میشناسند که میتواند به شما در انجام وظایف مدیریتیتان کمک کند.
با الهام از تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ، کوچینگ ،مدیر عامل یک همراهی حرفه ای الهام بخش و خلاقانه میان شما و کوچ است که در آن کوچ از شما حمایت می کند تا به دستاوردها و نتایجی برسید که در ابتدا خارج از تصور شما بوده است بر اساس تعریف موسسه ی تعالی حرفه ای در کوچینگ، مفهوم کوچینگ فرآیند اجرایی کردن تواناییهای بالقوه ی شما و همچنین تسهیلگری جهت پیاده سازی اهداف شماست موسسه ی بین المللی کوچینگ چنین تعریفی را مطرح نموده است: «کوچینگ یک روش ساده و در عین حال مؤثر برای توسعه ی شخصی است. در این روش کوچ با شما فضایی را ایجاد میکند که به رشد و شایستگیهای فردی شما کمک میکند».
کامینگز و ورلی کوچینگ را این گونه تعریف میکنند: کوچینگ یک فرآیند توسعه ای است که در آن کوچ به شفاف سازی اهداف حل و فصل موانع احتمالی و ارتقای عملکرد مدیر کمک می کند. کوچینگ یک مداخله ی کاملا فردی و یک رابطه ی دو نفره بین کوچ و مدیر است. هدف نهایی هر رابطه ی کوچینگ ارتقای کارآمدی مدیر در نقش کنونی یا آینده او است به خصوص اگر نقش او مدیر عاملی یک شرکت باشد.
جان ویتمور که یکی از پیشتازان کوچینگ است میگوید : «کوچینگ باز کردن قفل توانایی های یک فرد برای به حداکثر رساندن عملکرد اوست توماس لئونارد از پیشگامان کوچینگ، معتقد است کوچینگ یک رابطه ی همکاری است که به شما اجازه ی خودمولد شدن میدهد تا بتوانید از استعدادهای خود استفاده کنید. در این فرآیند کوچ خودش را به عنوان همراه شما در نظر می گیرد و آماده ی همراهی شما برای حل چالشهای مدیریتی است.
برای این که مفهوم کوچینگ را بهتر متوجه شوید از یک تمثیل استفاده میکنیم تصور کنید قرار است به سفری بروید. ابتدا لازم است جایی که در حال حاضر در آن قرار دارید را مشخص کنید و جایی که میخواهیم به آن برسید را هم تعیین کنید به امکاناتتان نگاه کنید و مشخص کنید. چگونه میتوانید از آنها در جهت رسیدن به مقصدتان استفاده کنید؟ همین طور موانعی که سر راهتان وجود دارند را هم بررسی کنید و ببیند برای مرتفع کردن این موانع چه کاری میتوانید انجام دهید تا در نهایت تصمیم بگیرید که از بین راهها و شیوه های پیش رویتان چطور به مقصد برسید. حالا حرکت می کنید و با آگاهی و تجربه هایی که در راه کسب کردید متوجه میشوید که لازم است مسیر یا حتی مقصد را تغییر دهید.
فرض کنید تصمیم گرفته اید با خودروی شخصی خود به شیراز مسافرت کنید. در وسط راه و طی گفتگو با یک شخص (کوچ) متوجه میشوید که شما شیراز را از این نظر که دیگران از آثار تاریخی این شهر تعریف میکنند به عنوان مقصد مسافرت خود انتخاب کرده اید در حالی که در واقع نیاز اصلی که باعث این که شما سفر کنید شده است آرامش و سکوت بوده و در اصل شما برای کسب آرامش نیاز به رفتن به طبیعت دارید در این لحظه تصمیم میگیرید که مقصد خود را به قشم تغییر دهید و با کمک کوچ خود بر اساس مقصد جدید راه و برنامه ی جدیدی طراحی میکنید. اگر قبل از حرکت این گفتگو را با کوچ داشتید ممکن بود در همان شهر خودتان مبدا مسافرت به این آگاهی میرسیدید و در زمان و انرژیتان صرفه جویی و مقصدی که واقعاً میخواستید را تعیین می کردید.
در کوچینگ مدیرعامل به تمام مولفه های موجود در اطراف شما (زیست بوم مدیر عامل) توجه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *