کوچینگ مربیگری درخشان

معرفی کتاب | کوچینگ مربیگری درخشان

نویسنده : جولی استار 
مترجم : علیرضا سهرابی 
انتشارات : نشر هورمزد 
تعداد صفحات : ۲۸۰ صفحه 
عنوان انگلیسی :BRILLIANT COACHING 

مربیگری مؤثر عملکرد افراد را اصلاح می‌کند. همچنین آن‌ها را ترغیب می‌کند که خودشان بیندیشند، اقدام کنند و درنهایت چیزی یاد بگیرند. در مقام یک مدیر یا رهبر، اینکه فردی خبره یا بااستعداد باشید، کافی نیست. برای ایجاد نتایج پایدار، مدیران باید بتوانند استعدادها و خروجی‌های افراد را گسترش دهند، اما نه با افزایش کنترل و نظارت دقیق‌تر بر آن‌ها، بلکه مدیر باید بتواند کاری کند که افراد بهترین خودشان باشند، مثلاً با کم‌کردن میزان اعمال کنترل بر آن‌ها. در مقام یک مدیر در نقش مربی، در مدت گفت‌وگوها می‌توانید بر فرد یا وظیفه یا موقعیتی که دربارهٔ آن صحبت می‌کنید، تمرکز داشته باشید؛ بدین‌ترتیب شما قادر خواهید بود به‌جای اینکه خودتان موضوع را حل‌وفصل کنید برای پیشبرد اوضاع به توانایی‌های افراد تکیه کنید. ممکن است در ابتدا احساس خوبی نداشته باشید، ولی باید بدانید که چنین پاسخ‌های ساده‌ای شما را برای چنین کاری مجهز می‌کند. در فصل هشتم (شیوهٔ تأثیرگذاری منعطف)، روش‌های مختلفی را کم‌وبیش برای کنترل در طول گفت‌وگوها کشف خواهید کرد. مدیرانی که مربیگری می‌کنند کمی دقیق‌تر گوش می‌کنند، بیشتر سؤال می‌کنند و دیگران را ترغیب می‌کنند که خودشان بیندیشند و به آن عمل کنند. با استفاده از این رفتارهای ساده، به دیگران کمک می‌کنید که مؤثر باشند، علاوه بر این، با تشویق به یادگیری آن‌ها را توانمند می‌کنید. این یک راه‌حل دائمی است؛ تقریباً شبیه یاددادن ماهیگیری به فردی گرسنه (به‌جای دادن ماهی به او).

فصل اول

مربیگری چیست؟

این فصل توضیح میدهد که مربیگری چیست چگونه کار میکند و مهمتر از همه اینکه چطور برای شما کار میکند؟ تفاوتهای کلیدی گفت و گوهای مربیگری را به همراه مزایایی که استفاده از شیوه های مربیگری میتواند به دنبال داشته باشد تشریح خواهیم کرد نگاهی خواهیم انداخت به تفاوتهای روشهای مستقیم و غیر مستقیم تأثیر گذاری بر دیگران و از شما میخواهیم که درباره ی شیوۀ تأثیر گذاری خودتان به منظور آشکار کردن فرصتهای بدیهی پیشرفت فکر کنید.

مربیگری در محیط کار چیست؟

مربیگری در محیط کار نوعی شیوه گفت و گوست که فردی با فرد دیگر دارد فردی که در نقش مربی ،است به دنبال ایجاد گفت و گویی است که به سود طرف مقابل باشد و یادگیری و پیشرفت را برای هر دو طرف به دنبال داشته باشد گفت و گوهای مربیگری میتواند در بازه های زمانی مختلف و در محیطهای متفاوت اتفاق بیفتد؛ مثلاً ممکن است طی یک گپ و گفت دوستانه در کنار دستگاه قهوه جوش اتفاق بیفتد یا در جلسه ای رسمی شما باید مدت زمانی طولانی درباره مسئله ای صحبت کنید اینکه این گونه تعاملات گفت و گوی مربیگری است یا نه بیشتر به شیوۀ گفت و گوها مرتبط است تا محل یا مدت یا محتوای گفت و گوها.

گفت وگوی مربیگری ممکن است دو دقیقه یا دو ساعت طول بکشد اما در نهایت مربیگری بر پایۀ تأثیری که دارد تعریف میشود مثال زیر را در نظر بگیرید:

ممکن است من برای عده ای یک ساعت دربارۀ کاری که فکر میکنم آنها باید در موقعیتی خاص انجام دهند سخنرانی کنم و آنها به درستی تصمیم بگیرند که حرفهای من را نشنیده بگیرند یا ممکن است سؤالی ساده و در عین حال چالش برانگیز مطرح کنم مثل این سؤال که چه چیزی مانع گوش کردن شما به حرفهای من میشود؟ این سؤال ممکن است باعث شود آنها به چیزهایی پی ببرند که قبلاً از نگاهشان پنهان مانده بود. مثال دوم از منظر مربیگری تأثیر بیشتری دارد؛ زیرا باعث میشود افراد به فکر فروبروند و در نتیجه به راه حلهای مختص به خودشان برسند.

سؤالات زیر کمک میکند که بفهمید آیا یک ،مکالمه گفت وگوی مربیگری است یا خیر؟

آیا تمرکز گفت وگو بیشتر بر مراجع است؟

آیا نگرش مربی به مراجع مثبت است؟

آیا مربی از مهارت های گوش دادن، پرسشگری و بازخورد استفاده می کند؟

  • بخش اول: آگاهی؛ مربیگری چیست و چگونه عمل می‌کند؟
  • بخش دوم: توانایی؛ لازم است چه مهارت‌هایی را توسعه دهید؟
  • بخش سوم: کاربرد؛ چگونه می‌توانید از مربیگری در محل کار خود استفاده کنید؟
  • بخش چهارم: اقدام؛ چطور می‌توانید دانش خود را فراتر ببرید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *