ورکشاپ مهارت های دهگانه زندگی با رویکرد کوچینگ گروهی

پخش ویدیو

فرم ثبت نام ورکشاپ

مهارت های دهگانه زندگی با رویکرد سازمانی

منظور از مهارت هاي زندگي، آن گروه توانايي هاي رواني–اجتماعي است كه فرد را براي مقابله مؤثر و پرداختن به كشمكش ها و موقعيت هاي زندگي ياري مي بخشد. اين توانايي ها فرد را قادر مي سازد تا در رابطه با ساير انسانها، جامعه، فرهنگ و محيط خود مثبت و سازگارانه عمل كند و سلامت رواني خود را تأمين نمايد.

مهارت از جنس دانستن نیست، از جنس توانستن است، توانستن انجام کاری که با یادگیری شروع می شود، با تکرار و تمرین نهادینه می شود تا جایی که با صرف کمترین میزان انرژی و در کمترین زمان بتوانیم آن کار را انجام بدهیم.

سرفصل های اصلی ورکشاپ:

جلسات ورکشاپ

آشنایی کوچ و تمامی افراد

معرفی دوره و سرفصل ها

” خودآگاهي ” توانايي شناخت خود و آگاهي از خصوصيات ، نقاط ضعف و قدرت ، خواسته ها ، ترس ها و انزجار ها است  .

رشد خودآگاهي به فرد كمك مي كند تا دريابد تحت استرس قرار دارد يا نه و اين معمولأ

پيش شرط و شرط ضروري روابط اجتماعي و روابط بين فردي مؤثر و همدلانه است .

همدلي يعني اين كه فرد بتواند زندگي ديگران راحتي زماني كه در آن شرايط قرار ندارد،

درك كند . همدلي به فرد كمك مي كند تا بتواند انسان هاي ديگر را حتي وقتي با آنها بسيار متفاوت است بپذيرد و به آنها احترام گذارد .  

همدلي روابط اجتماعي را بهبود مي بخشد و به ايجاد رفتارهاي حمايت كننده و پذيرنده ، نسبت به انسان هاي ديگر، منجر مي شود.

اين توانايي به ايجاد روابط بين فردي مثبت و مؤثر فرد با انسان هاي ديگر كمك مي كند . يكي از اين موارد ، توانايي ايجاد و ابقاي روابط دوستانه است كه در سلامت رواني و اجتماعي ، روابط گرم خانوادگي به عنوان يك منبع مهم حمايت اجتماعي و قطع روابط اجتماعي ناسالم نقش بسيار مهمي دارد .

اين توانايي به فرد كمك مي كند تا بتواند كلامي يا غير كلامي و مناسب با فرهنگ ، جامعه و موقعيت خود را بيان نماید .

 بدين معني كه فرد بتواند نظرها ، عقايد ، خواسته ها ، نيازها و هيجان هاي خود را ابراز و به هنگام نياز بتواند از ديگران درخواست كمك و راهنمايي نمايد .

مهارت تقاضاي كمك و راهنمايي از ديگران در مواقع ضروري ، از عوامل مهم يك رابطه سالم است .

اين توانايي شامل شناخت استرس هاي مختلف زندگي و تأثير آنها بر فرد است .

 شناسايي منابع استرس و نحوه تأثير آن بر انسان ، فرد را قادر مي سازد تا با اعمال و موضع گيري هاي خود فشار و استرس را کاهش دهد.

اين توانايي فرد را قادر مي سازد تا هيجان ها را در خود و ديگران تشخيص دهد ، نحوه تأثير هيجان ها بر رفتار را بداند و بتواند واكنش مناسبي به هيجان هاي مختلف نشان دهد . اگر با حالات هيجاني ، مثل غم، خشم يا اضطراب درست برخورد نشود ، اين هيجانات تأثير منفي بر سلامت جسمي و رواني خواهند گذاشت و براي سلامت پيامدهاي منفي به دنبال خواهند داشت.

اين توانايي فرد را قادر مي سازد تا به طور مؤثري مسائل زندگي را حل نمايد .مسائل مهم زندگي چنانچه حل نشده باقي بمانند ، استرس رواني ايجاد مي كنند كه به فشار جسماني نيز منجر مي گردد .

اين توانايي به فرد كمك مي كند تا به نحو مؤثري در مورد مسائل زندگي تصميم گيري نمايد. اگر فردي بتواند فعالانه در مورد اعمالش تصميم گيري نمايد ، جوانب مختلف انتخاب ها را بررسي و پيامد هر انتخاب را ارزيابي كند ، مسلمأ در سطوح بالاتر بهداشت رواني قرار خواهد گرفت .

اين نوع تفكر هم به حل مسئله و هم به تصميم گيري هاي مناسب كمك مي كند . با استفاده از اين نوع تفكر ، راه حل هاي مختلف مسئله و پيامدهاي هر يك از آنها بررسي مي شوند . اين مهارت فرد را قادر مي سازد تا مسائل را از وراي تجارب مستقيم خود دريابد و حتي زماني كه مشكلي وجود ندارد و تصميم گيري خاصي مطرح نيست ، با سازگاري و انعطاف بيشتر به زندگي روزمره بپردازد.

تفكر نقادانه ، توانايي تحليل اطلاعات و تجارب است . آموزش اين مهارت ، فرد را قادر مي سازد تا در برخورد با ارزش ها ، فشار گروه و رسانه هاي گروهي مقاومت كند و از آسيب هاي ناشي از آن در امان بماند.

نقش مهارت های زندگی در ارتقای بهداشت روانی

آموزش مهارت هاي زندگي، فرد را قادر مي سازد تا دانش، ارزش ها و نگرش ها را به توانايي هاي بالفعل تبديل كند مثل اين كه چه كاري بايد بكند و چگونه آن را انجام دهد. مهارت هاي زندگي توانايي هايي است كه فرد را قادر مي سازد انگيزه و رفتار سالم داشته باشد و فرصت و ميدان انجام چنين رفتارهايي را نيز ايجاد مي نمايد. 

از اين رو آموختن و به كاربستن اين مهارت ها، بر احساس فرد از خود و ديگران، به اندازه ادراك ديگران از وي اثر مي گذارد. مهارت هاي زندگي، بر ادراك افراد از كفايت خود، اعتماد به نفس و عزت نفس اثر دارد و بنابراين نقش مهمي در سلامت روان دارد.

همراه با ارتقاي سطح بهداشت روان، انگيزه فرد از خود و ديگران، پيشگيري از بيماري هاي رواني، پيشگيري از مشكلات بهداشتي و مشكلات رفتاري افزايش مي يابد.

ورکشاپ مهارت های دهگانه برای چه کسانی مناسب است؟

تقویت اعتماد به نفس

تقویت روحیه مشارکت و همکاری

رشد و تقویت عواطف انسانی

ایجاد روحیه مقاومت در برابر تبلیغات مسموم

کمك به شناسایی و بیان احساسات

تأمین سلامت جسمی و بهداشت روانی

تقویت مهارت های ارتباطی

ساختن یك شهروند متعادل و مقبول اجتماع

تقویت روحیه همزیستی مسالمت آمیز

ارتقاءسازگاری فرد با خودش ، با دیگران و محیط زندگی

شما در پایان این دوره این مهارت ها را کسب خواهید کرد.

کسانی که به فکر تحول و تغییرات یکدفعه ای در خودشان هستند

کسانی که برای بهبود حال روحی خود بدنبال حرفها و داستان های انگیزشی هستند.

شرایط دوره: