کوچینگ فردی چیست؟

کوچینگ فردی یکی از انواع کوچینگ می‌باشد که به رشد و پیشرفت یک فرد در همه جنبه‌های زندگی شخصی و حرفه‌ای او می‌پردازد. به بیان دیگر، هدف از آموزش کوچینگ فردی، افزایش پتانسیل‌های مراجعه کنندگان است، در صورتی که قصد تغییر در زندگی شخصی و یا زندگی شغلی خود را دارید، استفاده از یک کوچ توسعه فردی یا هر فردی که آموزش کوچینگ فردی دیده است، می‌تواند به شما کمک فراوانی کند.

کوچ فردی، کسی است که می‌تواند شما را در راه رسیدن به اهداف و حتی در راه رسیدن به درجاتی بالاتر از اهداف شما کمک کند. البته می‌توانید به جای استفاده از یک فرد مجزا به عنوان کوچ، خود شما در دوره کوچینگ فردی شرکت کنید و آموزش کوچینگ فردی ببینید.

کوچینگ توسعه فردی چیست؟

 کوچینگ توسعه فردی یا همان کوچینگ فردی، فرآیندی است که شما را یاری می‌دهد یک سری هدف برای خود تعیین کنید و همچنین ویژگی‌های مثبت و منفی خود را به خوبی بشناسید. همچنین کوچینگ فردی کمک می‌کند شما فرصت‌ها و چشم اندازهای خود را بهتر شناسایی کنید. کوچ توسعه فردی به افراد کمک می‌کند تا زندگی آن‌ها به فاز جدیدی وارد شود. کوچ توسعه فردی یا همان کوچ فردی، کسی است که دوره کوچینگ فردی را گذرانده است و علاوه بر آن، انسان باتجربه، متین، صادق، درستکار، باهوش و متعهدی است.

هرچقدر رابطه شما با کوچ توسعه فردی خود عمق بیشتری پیدا کند، او می‌تواند اثرگذاری بیشتری بر روی شما داشته باشد و ویژگی‌های مثبت و نقاط منفی شما را بهتر خواهد شناخت. همچنین او قادر خواهد بود راه‌های صحیح رسیدن به اهداف را برای شما ترسیم کند.

ما یک مقاله کامل و جامع در مورد کوچینگ کسب و کار  نوشته ایم پیشنهاد می کنیم ابتدا این مقاله را مطالعه نمایید .

تعریف جان وایت مور از کوچینگ فردی

شخصی با نام جان وایت مور که یک مربی بسیار با تجربه و بزرگ و متخصص است، کوچینگ فردی را به این صورت تعریف می‌کند:

کوچینگ فردی، استعداد مراجعه کننده را باز می‌کند تا عملکرد او را به حداکثر برساند.

کوچ فردی افراد موفق و مشهور

 کوچ توسعه فردی یا هر فردی که دوره کوچینگ فردی را با موفقیت گذرانده است، یک سری استراتژی اثبات شده دارد و البته یک سری برنامه که کاملاً مختص شما می‌باشد. این برنامه‌ها و استراتژی‌ها به شما یاری می‌دهند تا به اهداف خود برسید. به عنوان مثال هیچ ورزشکار حرفه‌ای و مشهور و  پر افتخاری در سطح دنیا را نمی توانید پیدا کنید که بدون داشتن کوچ فردی به شهرت و محبوبیت و افتخار رسیده باشد.

ورزشکاران مطرح دنیا یک مدیر برنامه دارند که کارهای مربوط به عقد قرارداد‌های مختلف را برای آن‌ها انجام می‌دهد. اما این ورزشکاران علاوه بر مدیر برنامه، حتماً یک کوچ ماهر هم دارند. البته در مورد بعضی از ورزشکاران، کوچ و مدیر برنامه، فرد یکسانی است.

در بعضی از موارد هم، کوچ فردی و اختصاصی یک ورزشکار بزرگ، همان مربی او است که شاید دوره کوچینگ فردی را هم طی نکرده باشد. ولی در بسیاری از موارد دیگر، ورزشکار بزرگ علاوه بر مربی موجود در تیم، یک کوچ فردی مختص به خود هم دارد. یعنی فردی که به صورت رسمی، دوره کوچینگ فردی را گذرانده است.

 علاوه بر ورزشکاران، مدیران عامل، کارآفرین‌ها، هنرمندان، سیاستمدار‌ها، مدیر‌های اجرایی و صاحبان کسب و کار و غیره برای اینکه در شغل و حرفه خود پیشرفت و رشد داشته باشند، نیاز به کوچ شخصی و فردی دارند. در واقع انسان‌های موفق با معروف شدن و موفق شدن متوقف نمی‌شوند.

این افراد می‌دانند که موفقیت یک موضوع ثابت و ایستا نیست؛ بلکه باید هر روز در حال پیشرفت بود. برای افراد موفق، این که تا به الان چه پیشرفت‌ها و موفقیت‌هایی داشته‌اند خیلی اهمیت ندارد؛ بلکه همواره به این فکر می‌کنند که چگونه می‌توانند به موفقیت‌ها و پیشرفت‌های بیشتری دست یابند. این افراد، همواره دوست دارند پتانسیلی که برای رسیدن به موفقیت دارند را به مرحله اجرا در بیاورند. به همین دلیل است که افراد موفق، هیچ موقع خود را بی نیاز از وجود کوچ شخصی نمی‌دانند.

لزوم استفاده از کوچ فردی برای افراد عادی

قطعاً خوب زندگی کردن، مهم‌تر و سخت‌تر از ورزشکار خوب شدن یا بازیگر مشهور شدن است؛ بنابراین همان طور که برای ورزشکار مطرح و خوب شدن نیاز به داشتن کوچ فردی است، برای خوب زندگی کردن هم نیاز به کوچ فردی می‌باشد. در واقع کوچ رشد فردی در زندگی هر فردی نیاز است تا آن فرد بتواند رویاها و آرزوهای خود را  تبدیل به واقعیت کند.

دسته بندی کوچینگ فردی

کوچینگ فردی و مهارت‌های آن را به سه گروه زیر تقسیم می‌کنند:

  1. جنبه پیشرفت جسمی
  2. جنبه پیشرفت و توسعه ذهنی
  3. جنبه بهبود شرایط روحی و روانی

 جنبه پیشرفت جسمی کوچینگ فردی

 توسعه جسمانی و بهبود سلامت فرد از جنبه‌های مهم کوچینگ فردی می‌باشد. تغذیه خوب و داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و همچنین خواب مناسب و افزایش ایمنی بدن از اهداف و مزایای توسعه جسمی در کوچینگ فردی است. کوچینگ فردی با توسعه جسمانی و بهبود سلامت فرد، اعتماد به نفس بسیار مناسبی را در او ایجاد می‌کند.

جنبه بهبود و پیشرفت و توسعه ذهن کوچینگ فردی

 موارد متعددی در توسعه ذهن یک فرد مؤثر هستند. چند مورد از مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

  1. کنترل ورودی‌های ذهن و عادت دادن ذهن به  فکرهای مثبت
  2. به دست آوردن مهارت‌های دیجیتال
  3. به دست آوردن مهارت‌های خود انگیزشی
  4. به دست آوردن مهارت‌های ارتباطی
  5. به دست آوردن مهارت کنترل خشم
  6. به دست آوردن مهارت کنترل ترس
  7. به دست آوردن مهارت کنترل استرس
  8. افزایش اعتماد به نفس
  9. مدیریت زمان انرژی
  10. افزایش تمرکز

  جنبه بهبود وضعیت روحی و روانی کوچینگ فردی

 به منظور بهتر کردن شرایط روحی و روانی، می‌بایستی ذهن فرد از اتفاقات و اخبار زرد و درگیری‌ها خالی شود. بسیاری از درگیری‌های موجود در ذهن فرد، در عالم بیرون اتفاق نمی‌افتند و فقط ساخته و پرداخته ذهن خود فرد هستند؛ ولی همین درگیری‌ها، روان فرد را متاثر می‌کند. برای بهتر شدن شرایط روحی و روانی یک فرد، چند کار را می‌توان انجام داد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

  1. در هر روز، زمانی را به خودتان اختصاص دهید و در واقع با خودتان خلوت کنید. بهتر است این کار به صورت روزانه صورت پذیرد. در این زمانی که به خلوت با خود اختصاص داده‌اید، از گوشی موبایل و تلویزیون و سایر موارد مربوط به تکنولوژی کاملا دور باشید.
  2. کارهایی که از انجام دادن آنها لذت می‌برید و در هنگام انجام آنها، گذشت زمان را متوجه نمی شوید را بیشتر انجام دهید. این کارها از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است. مثلاً یک فرد با تماشای یک مسابقه فوتبال از دنیا فارغ می‌شود، یک فرد دیگر با گوش کردن به یک موسیقی و یا نواختن یک موسیقی با یک ساز متوجه گذر زمان نمی شود و یک فرد دیگر با کشیدن نقاشی، این اتفاق برایش رخ می‌دهد.
  3. یوگا و سایر حرکات مربوط به مدیتیشن و ریلکسیشن را بیشتر انجام دهید.
  4. زمان بیشتری را در کنار خانواده و افرادی که دوستشان دارید، بگذرانید.

ما یک مقاله کامل و جامع در مورد کوچینگ سازمانی نوشته ایم پیشنهاد می کنیم ابتدا این مقاله را مطالعه نمایید.

تفکر بیرون جعبه در کوچینگ فردی

 یکی از مواردی که کوچ فردی به افراد متذکر می‌شود و می‌آموزد، تفکر  خارج از جعبه است.  تفکر بیرون از جعبه یا تفکر خارج از جعبه به روش متفاوت و غیر معمولی فکر کردن گفته می‌شود. در واقع، تفکر خارج از جعبه، فکر کردن از جنبه‌ای متفاوت است. تفکر بیرون از جعبه در ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی برای اولین بار مطرح شد. این تفکر به افراد یادآور می‌شود که می‌توان از یک دید دیگر هم به دنیا نگاه کرد و با این کار می‌توانند برنامه زندگی خود را در دست بگیرند.

همان‌گونه که یک برنامه نویس کامپیوتری می‌تواند یک برنامه کامپیوتری را از صفر ۰ تا ۱۰۰ طراحی کند و بنویسد؛ افراد دیگر هم می‌تواند برنامه زندگی خود را خودشان بنویسند. به بیان دیگر، تفکر خارج از جعبه به انسان‌ها می‌آموزد که عادت‌های خود را تغییر دهند. به عنوان مثال اگر فردی اهل مطالعه نیست، تفکر بیرون جعبه به او یادآور می‌شود که می‌تواند مطالعه را به عنوان یک عادت همیشگی در برنامه روزانه خود بگنجاند.

مواردی که کوچ توسعه فردی بر روی آنها تمرکز می‌کند

 کوچ توسعه فردی بر روی یک سری از موضوعات متمرکز می‌شود. این موضوعات در ادامه آمده است:

  1. چه مواردی توسط مراجعه کننده، خوب پیش رفته است.
  2. چه  موانعی بر سر راه مراجعه کننده وجود دارد.
  3. کوچ توسعه فردی می‌بایستی چه کار کند که شرایط شغلی و شرایط زندگی مراجعه کننده به نحو ایده‌آل جلو برود.

 به بیان دیگر کوچینگ فردی، افراد را یاری می‌دهد تا در زندگی خود، تغییرات مثبتی را شکل دهند. برای این که این تغییرات مثبت به وقوع بپیوندند، باید تمامی جوانب شغلی و زندگی شخصی فرد را در نظر بگیرد. کوچ، مراجعه کننده را یاری می‌دهد که مسئولیت پیشرفت خود را بپذیرد و در انتها هم او را  کمک می‌کند که به اهداف خودش برسد.

کوچینگ فردی چه کمکی می‌تواند به افراد برساند؟

  1. کوچینگ توسعه فردی می‌تواند به یک فرد کمک کند که بفهمد در زندگی او چه چیزهایی اهمیت دارد.
  2. کوچینگ فردی می‌تواند به فرد کمک کند که بفهمد که به چه جایی می‌خواهد برسد.
  3. کوچینگ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند که بفهمد اگر زندگی او به مرحله ایده آل و مرحله‌ای برسد که او دوست دارد، چه احساسی خواهد داشت.
  4. کوچینگ فردی به فرد کمک می‌کند که موانع پیش روی خود را از راه بردارد.
  5. کوچینگ توسعه فردی فرد کمک می‌کند که خود محور نباشد و مشارکت محور باشد.
  6. کوچینگ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند که قدرت انتخاب بیشتری داشته باشد و با قدرت بتواند انتخاب‌های خود را عملی کند. مهمترین موفقیت‌ها و اتفاقات در زندگی هر فرد، نتیجه انتخاب‌های صحیح او است. بنابراین کوچینگ فردی اهمیت زیادی به تقویت قدرت انتخاب افراد می‌دهد.

کارهایی که کوچ توسعه فردی انجام می‌دهد؟

  1. کوچ فردی، یک همبستگی خوبی را با مراجعه کننده خود برقرار می‌کند و کمک می‌کند که مراجعه کننده به اهداف خود دست یابد.
  2. کوچ توسعه فردی کمک می‌کند که فرد مراجعه کننده به استعدادهای خود آگاه شود که بتواند از آن استعدادها، در جهت دست یابی به آرزوهای خود استفاده کند.
  3. کوچ توسعه فردی به مراجعه کننده کمک می‌کند که یک رویکرد خاص برای زندگی خود تعیین کند. این رویکرد، عادت‌ها و ارزش‌ها و در کل، همه چیز زندگی فرد را شکل می‌دهد.
  4. کوچ فردی به مراجعه کننده کمک می‌کند که بین کار و زندگی شخصی خود، تعادل و توازن برقرار کند.

کوچینگ یک نوع از انواع فرایندهای یادگیری است. کوچینگ، نسبت به فرایندهای یادگیری سنتی مثل کلاس‌های درس، بازدهی بسیار بیشتری دارد. کوچ فردی با سوالاتی که از مراجعه کننده می‌پرسد و بحث‌هایی که با او انجام می‌دهد بازخورد‌هایی را دریافت می‌کند که به کمک این بازخوردها می‌تواند در تعیین اهداف و در رسیدن به اهداف به مراجعه‌کننده، کمک شایانی بکند. این را هم بگوییم که کوچ فردی، مراحل پیشرفت مراجع یا همان مراجعه کننده را کاملاً زیر نظر می‌گیرد.

در واقع، مراجعه کننده با کمک کوچ فردی، یک برنامه را طراحی می‌کند. این برنامه به نحوی طراحی می‌شود که نیازهای مراجع را تأمین نماید. در واقع کوچ فردی مثل یک آیینه در مقابل مراجعه کننده است و تمام نقاط ضعف و نقاط قوت او را به خوبی نشان می‌دهد.

امکان دارد کوچ فردی، یک دیدگاه مشخصی را به مراجعه کننده آموزش دهد و یک سری مهارت هم در جهت دستیابی به اهداف، به مراجعه کننده یاد دهد. در انتها هم کوچ فردی، مراجعه کننده را تشویق می‌کند که تلاش زیادی برای رسیدن به اهداف خود انجام دهد.

ما یک مقاله کامل و جامع در مورد کوچینگ چیست نوشته ایم پیشنهاد می کنیم ابتدا این مقاله را مطالعه نمایید .

 تفاوت کوچینگ فردی با مشاوره

کوچینگ فردی، مرزهای مشخصی با مشاوره دارد و به هیچ عنوان نمی‌توان کوچینگ فردی را معادل با مشاوره دانست. البته قرابت‌های زیادی هم بین کوچینگ فردی و مشاوره وجود دارد و هر دوی این‌ها به دنبال کمک کردن به مراجعه کننده خود در جهت حل مشکل هستند. تفاوت اصلی مشاوره با کوچینگ فردی این است که فرد مشاور، راهکار ارائه می‌دهد ولی کوچ فردی سعی دارد کاری کند که خود مراجعه کننده از درون، متحول شود و بتواند خودش در تعیین اهداف خود و در انجام کارها برای رسیدن به اهداف خود، ثابت قدم و مصمم باشد.

البته بهره گیری از یک کوچ فردی، لزوم استفاده از مشاور را زیر سؤال نمی‌برد بلکه کوچ فردی، محدودیتهای مراجع خود را تشخیص می‌دهد و حتی در صورت لزوم، به مراجعه کننده خود توصیه می‌کند که به مشاور هم رجوع کند.

در مشاوره، مراجعه کننده از مشاور سؤال می ‌پرسد و مشاور، راه حل‌ها و پاسخ‌ها را ارائه می‌دهد ولی در کوچینگ، کوچ از مراجعه کننده، سؤال می‌پرسد و کاری می‌کند که مراجعه کننده بتواند به درستی به سوالات او پاسخ دهد. در واقع، خود مراجعه کننده به حدی به اعتماد به نفس و تمرکز دست پیدا می‌کند که بتواند پاسخ‌ها را خودش بدهد. قطعاً پاسخ‌هایی که خود فرد به مشکلات خود و به سوال‌های خود می‌ دهد، ارزش و اعتبار بسیار بیشتری از پاسخ‌هایی دارد که یک فرد خارجی به نام مشاور به او خواهد داد. در واقع کوچینگ، تغییر درونی در فرد مراجعه کننده ایجاد می‌کند ولی مشاوره یک تغییر بیرونی در او ایجاد می‌نماید.

فواید کوچینگ توسعه فردی

  1. کوچ توسعه فردی به فرد مراجعه کننده کمک می‌کند که به صورت شفاف و واضح، احساسات خود را بشناسد. انسان‌های بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که نمی‌دانند دقیقا چه چیزی از زندگی می‌خواهند و همچنین نمی‌دانند برای رسیدن به اهداف خود چه کار باید کنند. این سردرگمی به این دلیل به وجود آمده است که اکثر انسان‌ها به درستی نمی دانند چه کسی هستند و نمی دانند که چه چیزی در زندگی برای آنها اهمیت بیشتری دارد و در صورت دستیابی به آن چیز، احساس بهتری خواهند داشت. کوچینگ توسعه فردی باعث می‌شود، مراجعه کننده، شخصیتو استعداد خود را بهتر بشناسد و بهتر بداند چه مهارت‌هایی دارد.
  2. کوچ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند تا برای مواجه شدن با مشکلات و موانع، آماده باشد و بتواند در صورت بروز مشکلات، آنها را رفع کند. در واقع کوچ فردی، موانع و مشکلاتی که فرد را از رسیدن به هدف خود دور می‌کند را شناسایی می‌کند و پس از شناسایی این موانع، به دنبال تغییر دیدگاه فرد مراجعه کننده می‌رود. در واقع، بدون تغییر دیدگاه فرد، امکان روبرو شدن با مشکلات و رفع آن‌ها وجود ندارد. همچنین کوچ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند که راه حل‌های خوبی برای رفع این مشکلات پیدا کند.
  3. کوچ توسعه فردی به مراجعه کننده کمک می‌کند که ذهن آگاهی را فرا بگیرد. منظور از ذهن آگاهی، توانایی زندگی در زمان حال است. در واقع ذهن آگاهی به این معنا است که فرد بتواند از اتفاقات ساده‌ای که در زمان حال پیش می‌آید، لذت کافی را ببرد و در گذشته و یا در آینده زندگی نکند.
  4. کوچ توسعه فردی، اهداف فرد مراجعه کننده را شناسایی می‌کند و یک چشم انداز برای موفقیت ترسیم می‌نماید. این چشم انداز یا همان برنامه بلند مدت یا برنامه میان ‌مدت برای هر انسانی از هر نژاد و دین و شغل و حرفه‌ای، کاملا الزامی است. بدون این چشم انداز، زندگی، پوچ و اضطراب آور است. کوچ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند که هم اهداف خود را تعیین کند و هم برنامه‌های عملی برای رسیدن به آن اهداف را تنظیم نماید. کوچ توسعه فردی، برنامه‌های فرد را بررسی می‌کند که ببیند آیا قابل دستیابی و قابل انجام هستند یا نه. در واقع برنامه بلند مدت و میان مدت را خود فرد مراجعه کننده، تدوین می‌کند و کوچ فردی تنها به مراجعه کننده کمک می‌کند که  آن برنامه، بیشتر به واقعیت نزدیک شود.
  5. کوچ توسعه فردی باعث بالا رفتن بهره‌وری فرد می‌شود. مشکلی که اکثر انسان‌ها با آن مواجه هستند این است که احساس می‌کنند زمان کمی برای انجام کارهای خود دارند. اگر دقیق‌تر به موضوع نگاه کنیم، مشکل به کمبود زمان بر نمی‌گردد؛ بلکه مشکل اصلی، به شیوه مدیریت زمان مربوط است. کوچینگ توسعه فردی، بهره وری روزانه مراجعه کننده را افزایش می‌دهد و کاری می‌کند که فرد از انجام کارهای غیر ضروری پرهیز کند و زمان زیادی را صرف دستیابی به اهداف واقعی خود کند.
  6. کوچ توسعه فردی باعث رشد خودآگاهی فرد می‌شود. در صورتی که خودآگاهی کافی در یک فرد وجود نداشته باشد، رسیدن به اهداف و پیشرفت کردن آن فرد در هر زمینه‌ای غیر ممکن است. انسان با شناخت لایه‌های شخصیتی خود و با شناخت ویژگی‌های مثبت و ویژگی‌های منفی خود می‌‌تواند پیشرفت کند. در واقع با رشد خودآگاهی، حرکت فرد به سمت اهداف ساده‌تر می‌گردد.
  7. کوچینگ توسعه فردی، انگیزه فرد را افزایش می‌دهد. هر چقدر انگیزه فرد بالاتر باشد، بهتر می‌تواند به دنبال رویاها و اهداف خود برود. ذات انسان اینگونه است که اگر بخواهد به تنهایی یک کاری را انجام دهد، امکان دارد در میانه‌های راه، همان انگیزه اولیه خود را نداشته باشند. کوچ توسعه فردی در مواقعی که انگیزه فرد کاهش پیدا می‌کند، با توصیه‌ها و تشویق‌ها و پیگیری‌ها این انگیزه کاهش پیدا کرده را افزایش می‌دهد تا فرد بتواند به هدف خود برسد.
  8. کوچینگ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند تا با باورهای منفی خود مقابله کند. در واقع ابتدا کوچ فردی، باورهای منفی فرد را پیدا می‌کند و سپس در راه مقابله با این افکار منفی، به او کمک می‌کند. هر چقدر که وجود باورهای مثبت در ذهن فرد برای او، کمک کننده است؛ وجود باورهای منفی از رسیدن فرد به اهداف و خواسته‌ها جلوگیری می‌کند.
  9. کوچ توسعه فردی، تمام تلاش خود را برای دستیابی فرد به استقلال مالی انجام می‌دهد.
  10. کوچ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند که بین کار و زندگی خود، تعادل ایجاد کند. یک نکته بسیار مهم برای رشد و پیشرفت هر فردی، همین ایجاد تعادل است. چرا کهحتی بسیاری از افراد موفق در زمینه شغلی و حرفه ای، زندگی خانوادگی بسیار متزلزلی دارند. بنابراین رسیدن به یک نقطه تعادل بین شغل و زندگی شخصی، بسیار ارزشمند است.
  11. کوچ توسعه فردی به فرد کمک می‌کند که کسب و کار جدیدی را راه بیاندازد و یا کسب و کار موجود را توسعه دهد.
  12. کوچ توسعه فردی در رسیدن فرد به تناسب اندام و کم کردن وزن و داشتن رژیم غذایی مناسب کمک می‌کند.
  13. کوچ توسعه فردی، یک سری برنامه برای رشد فرد در زمینه شخصی و در زمینه حرفه‌ای ارائه می‌کند.
  14. کوچ توسعه فردی روابط و مهارت‌های ارتباطی فرد را توسعه می‌دهد.

افراد موفق و کوچینگ توسعه فردی

 افرادی که موفقیت بیشتری دارند، علاقه بیشتری به کار با کوچ فردی احساس می‌کنند. در واقع، افراد موفق در حوزه‌های مختلف، اعم از کسب و کار ، ورزش، هنر، اقتصاد و سیاست به خوبی به این سطح از  درک رسیده‌اند که هر میزان هم که استعداد و پتانسیل داشته باشند؛ قادر نخواهد بود به تنهایی و بدون استفاده از کوچ فردی مؤثر باشند. این افراد می‌دانند که وجود کوچ فردی تا چه اندازه می‌تواند در تعیین اهداف و رسیدن به آن اهداف، کمک حال آن‌ها باشد. در واقع افراد موفق به موفقیتی که تا به حال به آن رسیده‌اند، اکتفا نمی‌کنند و به دنبال به دست آوردن موفقیت‌های بیشتر می‌باشند. این افراد هم در زندگی حرفه ای خود و هم در زندگی شخصی از خدمات کوچینگ فردی استفاده می‌کنند.

 افراد موفق به پتانسیل موجود در خود ایمان دارند و به همین دلیل دوست دارند از همه ابزارهای ممکن در جهت دستیابی به هدف‌های خود استفاده کنند. در واقع، کوچ فردی علاوه بر اینکه در تعیین اهداف و برنامه ریزی استراتژیک به افراد موفق کمک می‌کند، باورهای بازدارنده آنها را نیز حذف می‌کند. همچنین کوچ فردی بین حرفه و زندگی افراد موفق، توازن ایجاد می‌نماید. در بسیاری از موارد، کوچ فردی، امور مالی و قراردادی افراد موفق را نیز کنترل می‌کند و در عقد قراردادهای مختلف، افراد موفق را کمک می‌نماید.

چه افرادی به کوچینگ توسعه فردی نیازمندند؟

 تمام افرادی که فکر می‌کنند بین نقطه موجود و نقطه ایده آل خود، یک شکاف بزرگ وجود دارد، حتماً به یک کوچینگ توسعه فردی نیاز خواهند داشت. کوچ توسعه فردی کمک می‌کند تا این شکاف برای فرد کمتر شود. بنابراین هم افرادی که دوست دارند پیشرفت کنند به کوچینگ فردی نیازمندند و هم افرادی که تا همین الان هم پیشرفت کرده‌اند ولی دوست دارند بیشتر پیشرفت کنند. در ادامه به چند مورد دیگر از کسانی که به کوچیک توسعه فردی نیاز دارند، اشاره می‌کنیم.

  1. افرادی که از جایی که الان در آن هستند، رضایت کامل ندارند.
  2. افرادی که در انتخاب و در تصمیم گیری دچار مشکل هستند و اعتماد به نفس کافی برای تصمیم گیری را ندارند.
  3. افرادی که در تعیین اهداف و در تعیین مسیر خود مردد هستند.
  4. افرادی که با یک حادثه پر از استرس مواجه شده‌اند.
  5. افرادی که به تازگی با یک شکست عاطفی یا اقتصادی و هر نوع شکست دیگری مواجه شده‌اند.
  6. افرادی که در مصرف مواد مخدر و یا مصرف مشروبات الکلی زیاده روی می‌کنند.
  7. افرادی که به دنبال یک تغییر اساسی در زندگی خود هستند و می‌خواهند یک مرحله جدیدی را در زندگی خود آغاز کنند.
  8. افرادی که از شکست می‌ترسند.

کوچینگ توسعه فردی برای چه افرادی مناسب نیست؟

 افرادی که مشکل روانی دارند باید از روانشناس و روانپزشک استفاده کنند. کوچ توسعه فردی نمی‌تواند به این افراد کمک کند و حتی می‌تواند مضر و یا خطرناک هم باشد. این افراد، برای حل مشکلات ذهن و روان خود بعضاً حتی نیاز به دارو دارند. بنابراین کوچ توسعه فردی، هیچ کمکی نمی‌تواند به آن‌ها کند. مشکلاتی مانند افسردگی شدید و اضطراب زیاد، از جمله نمونه‌های هستند که وجود کوچ فردی نمی تواند کمکی به آن‌ها بکند.

تا چه زمانی نیاز به کوچ  فردی داریم؟

 نیاز به وجود کوچ توسعه فردی، همیشگی نیست و بعد از مدتی که با کوچ فردی کار کرده‌اید، یک خودباوری در شما ایجاد می‌شود که قادر خواهید بود تصمیمات مهم زندگی خود را خود شما اتخاذ کنید. در واقع کوچ فردی به دنبال تبدیل “من می‌خواهم” به “من دارم” و تبدیل “من باید” به “من هستم” می‌باشد.  پس  تا هر زمانی که یکسری آرزوها برای تحقق یافتن دارید، وجود کوچ فردی برای شما لازم است. ولی نکته‌ای که وجود دارد این است که پس از یک مدتی می‌توانید خود شما، کوچ فردی خود باشید.

ما یک مقاله کامل و جامع در مورد کوچینگ مدیران نوشته ایم پیشنهاد می کنیم ابتدا این مقاله را مطالعه نمایید .

سوالات متداول

در این بخش از مقاله به پاسخ چند پرسش متداول خواهیم پرداخت

کوچینگ فردی چیست و کوچ فردی چه کار میکند؟

کوچینگ فردی، فرآیندی است که شما را یاری می‌دهد یک سری هدف برای خود تعیین کنید و همچنین ویژگی‌های مثبت و منفی خود را به خوبی بشناسید. همچنین کوچینگ فردی کمک می‌کند شما فرصت‌ها و چشم اندازهای خود را بهتر شناسایی کنید. کوچ توسعه فردی به افراد کمک می‌کند تا زندگی آن‌ها به فاز جدیدی وارد شود. کوچ توسعه فردی یا همان کوچ فردی، کسی است که دوره کوچینگ فردی را گذرانده است و علاوه بر آن، انسان باتجربه، متین، صادق، درستکار، باهوش و متعهدی است.

انواع کوچینگ فردی کدام است؟

  1. جنبه پیشرفت جسمی
  2. جنبه پیشرفت و توسعه ذهنی
  3. جنبه بهبود شرایط روحی و روانی

تفاوت کوچ فردی با مشاور چیست؟

کوچینگ فردی، مرزهای مشخصی با مشاوره دارد و به هیچ عنوان نمی‌توان کوچینگ فردی را معادل با مشاوره دانست. البته قرابت‌های زیادی هم بین کوچینگ فردی و مشاوره وجود دارد و هر دوی این‌ها به دنبال کمک کردن به مراجعه کننده خود در جهت حل مشکل هستند. تفاوت اصلی مشاوره با کوچینگ فردی این است که فرد مشاور، راهکار ارائه می‌دهد ولی کوچ فردی سعی دارد کاری کند که خود مراجعه کننده از درون، متحول شود و بتواند خودش در تعیین اهداف خود و در انجام کارها برای رسیدن به اهداف خود، ثابت قدم و مصمم باشد.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *